Öğrenmenin, özgüvenin ve heyecanın merkezi: Büyükşehir Macera Park

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Öğrenmenin, özgüvenin ve heyecanın merkezi: Büyükşehir Macera Park
Karaman’da bulunan Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı’nda ip parkuru ve kaydırağı, hür düşüş ve aksiyon kulesinde uygulamalı eğitim goren öğrenciler özgüven ve ekip olma şuuru kazanıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde faaliyete geçirdiği sportif tesislerde eğitim, toplumsal aktivite ve cümbüş programlarına orta vermeden devam ediyor. Karaman’da bulunan Yenikent Şehir Ormanı içerisinde heyeti Büyükşehir Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı, hizmete alındığı birinci günden bu yana eğitimin ve adrenalinin merkezi oldu. Parkta nazaranvli alanında uzman çalışanlar, Sakarya genelindeki okullardan gelen öğrencilere uygulamalı eğitim veriyor.

Özgüven, beraberlik ve kadro ruhu

Çocuklar, buradaki 24 istasyonlu ip parkuru, 50 metre uzunluğundaki ip kaydırağı, tırmanma duvarlı ve özgür düşüş platformu ile aksiyon kulesi kısımlarında büyük heyecanın yaşandığı eğitimlere katılıyor. Öğrenciler, bu eğitimlerde ve farklı oyunlarla özgüven, beraberlik ve kadro olma şuurunu kazanıyor. Son olarak Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri, Macera Parkı’nın konuğu oldu. Kalabalık küme burada tüm alanlarda uygulamalı eğitim gördü, işçiden bilgiler aldı. Erken saatten, geç saatlere kadar süren programda gençler, heyecan ve bilgiyle dolu bir gün yaşadı.

Bu heyecana ortak olun

Spor Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Macera Parkı’nda adrenalin, özgüven ve bilgiyle dolu programlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda tabiatın, oksijenin içerisine konseyi parkurlarımızda birbirinden farklı eğitimler veriyor, gençlerimize kadro ruhunu aşılıyoruz. Bu alanda Sakarya’mızın gençleri ekip olma ruhunu, özgüveni ve bilgiyi bir ortada görüyorlar. pek epeyce okul ve eğitim kurumundan ziyaretler devam ederken, vatandaşlarımızı bu heyecana ortak olmaya bekliyoruz” denildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı