Özel Sportmenler Bayan Para Atletizm Ulusal Ekibi, dünya şampiyonu oldu

tesbih

New member
Özel Sportmenler Bayan Para Atletizm Ulusal Ekibi, dünya şampiyonu oldu Polonya’nın Bydgoszcz kentinde düzenlenen VIRTÜS Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda, 5 altın, 4 gümüş ve 6 bronz madalya kazanan Özel Sportmenler Bayan Para Atletizm Ulusal Grubu, dünya şampiyonu olarak birincilik kupasını elde etti.

Türkiye Özel Sportmenler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya bakılırsa, Esra Bayrak, Muhsine Gezer, Edanur Akın, Mihriban Kokmaz, Eda Yıldırım ve Fatma Damla Altın’dan oluşan Özel Sportmenler Bayan Para Atletizm Ulusal Kadrosu, tarihinde birincisi başararak dünya şampiyonu oldu.

Ay-yıldızlı ulusallar, turnuvada 4×400 metre bayrak yarışında kadro halinde birinci olarak Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.

Öte yandan ulusal özel atlet Eda Yıldırım ise cirit atmada birinci olarak altın madalya kazandı. 17 yaşındaki Eda Yıldırım, VIRTÜS Para Atletizm Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan en genç sportmen unvanının sahibi oldu.

Ulusal özel atlet Fatma Damla Altın ise yüksek atlamada gümüş, 100 metre engellide bronz madalya kazandı. Fatma Damla Altın, şampiyonada 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Türkiye Özel Atletler Spor Federasyonu Lideri Birol Aydın, şampiyona daha sonrası yaptığı açıklamada, “Her vakit bize inanan ve büyük takviyeleri olan, özel atletlerimizi bağrına basan Türk halkına, spor ve haber medyamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Atletlerimizi anında tebrik eden, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet eden ve her vakit engelli atletlerimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum, ayrıyeten bizlere sponsor dayanağı verip özel atletlerimizin şampiyonluğunda hissesi olan Spor Toto’ya, Türkiye Engelliler Spor ve Eğitim Vakfı’na (TESYEV), Türkiye Ulusal Paralimpik Komitesi’ne (TMPK) ve Spor Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” sözlerini kullandı.