Okullar kapanacak mı? Erdoğan’dan yüz yüze eğitim açıklaması

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Okullar kapanacak mı? Erdoğan’dan yüz yüze eğitim açıklaması Veliler “okullar kapanacak mı” sorusuna cevap ararken, son devirde yaşanan hadise sayısındaki artış endişelendiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüz yüze eğitim öğretimin yerini alamadığını gördük. Okullarımızda yüz yüze eğitimin sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi gayesiyle bu devir için 722 milyonluk bir ödeneği yerlerine ulaştırdık.” açıklamasında bulundu.

Yüz yüze eğitim ile başlayan yeni öğretim yılı devam ediyor. Günlük hadise sayılarında yaşanan artış niçiniyle telaş eden veliler okullar hakkındaki son durumu merak ediyor. Cumhurbaşkan’ı Erdoğan, “Öğrencilerimizin neredeyse tamamının derslere katılması çocuklarımızın okulu özlediğini gösteriyor. Öğretmenlerimizin aşılama oranı artarken, velilerimizi ve aşı sırası gelen öğrencilerimizi de yüz yüze eğitimin kesintisiz biçimde devamı için aşı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

OKULLAR KAPANACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüz yüze eğitim açıklaması şöyle…
“*Özellikle salgın devrinde süratle gelişen teknolojinin imkanlarından istifade ile uzaktan yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yüz yüze eğitim öğretimin yerini alamadığını gördük. Bunun için bu yıl her kademedeki eğitim kurumunun faaliyetini yüz yüze sürdürmesi konusunda kararlı bir tavır ortaya koyduk.

*Ülke genelindeki resmi ve özel 71 bin 320 okulda bir milyon 172 bin öğretmenle 17 milyon 436 bini aşkın öğrencimizle eğitim öğretim faaliyetleri devam ediyor. 1,5 yıllık ortanın akabinde olağan olarak ufak tefek aksaklıklar olmuştur ancak bunlar da ilgili kurumlarımız tarafınca hızla giderilmiştir.

*Okullarımızda yüz yüze eğitimin sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi emeliyle bu devir için 722 milyonluk bir ödeneği yerlerine ulaştırdık. Paklık konusunda rastgele bir aksaklık yaşanmaması için mevcut 71 bin paklık işçisini 42 bin ek ile 113 bine çıkarttık.

*Öğrencilerimizin neredeyse tamamının derslere katılması çocuklarımızın okulu özlediğini gösteriyor. Öğretmenlerimizin aşılama oranı artarken, velilerimizi ve aşı sırası gelen öğrencilerimizi de yüz yüze eğitimin kesintisiz biçimde devamı için aşı olmaya davet ediyoruz.

*Bugünden itibaren de pak fazlaca üniversitemiz evvelinde ilan ettikleri akademik takvime uygun biçimde eğitim öğretim faaliyetlerini başlattı. İnşallah önümüzdeki hafta da Külliyemizde üniversitelerimizin tamamını kapsayan ortak bir akademik yıl açılış merasimi gerçekleştireceğiz.”

ORTA TATİL NE VAKİT? OKULLAR NE VAKİT KAPANACAK?

*1. devir orta tatili 15-19 Kasım,

*Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat,

*2. periyot orta tatili 11-15 Nisan,

* Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak

OKULDA YÜZ YÜZE EĞİTİM MECBURÎ MU?

2021-2022 eğitim öğretim devrinde uzaktan eğitim seçeneği bulunmuyor. Eğitimler yüz yüze olacak biçimde başlayacak.

Ulusal Eğitim Bakanı Özer, yalnızca mazereti ötürüsıyla yüz yüze eğitime katılamayacak öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edileceğini belirtti.