Paralar uçtu müdür kaldı!

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Paralar uçtu müdür kaldı! MEB 2021 Bütçe Raporu’na nazaran, taşımalı eğitim için son 10 yılda 25 milyar lira harcandı.

Öğrenci taşıma ihalesinde yolsuzluk argümanıyla Diyarbakır Bağlar Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne açılan 17 farklı soruşturma bitti. Taşıma ihalesinin en çok 5.3 milyon olması gerekirken, 2.3 milyon fazla ödemeyle, 7 milyon 898 bin liraya çıkarıldığı saptandı.

Fikret Elaltuntaş

SAKLI SORUŞTURMA

“Gizli” raporda müfettişler skandalı; “Bağlar’da 4 bin 263 birinci ve ortaokul öğrencisinin 333 araç ve 180 gün mühletle köy ve mezralardan ilçedeki okullara taşınma ihalesinde, MEB’in taşıma ihalesi yaklaşık maliyet hesabı kullanılmamış. Bakanlık Dayanak Hizmetleri Genel Müdürlüğü, hesabına göre ihalenin 5 milyon 332 bin TL’yi geçmemesi gerekiyordu. İhaleyi Bağlar MEM Fikret Elaltuntaş onayladı.”

2.3 MİLYON KAYIP

“Yönetmeliklere ters usuller kullanılarak, ihaleye giren 4 şirketin ortalaması alınmış. Bağlar MEM 9 milyon 366 bin lira ve 8 milyon 923 bin liralık teklifleri değerlendirip, 7 milyon 898 bin liraya Akyapı Turizm Nakliyecilik Ltd. isimli şirkete ihaleyi verdi. Kamu ziyanı 2 milyon 317 bin 762 liradır. Şube Müdürü Mehmet Girgin Uçar ve hukuk işlerinden sorumlu Adnan Hurata’dan kamu ziyanı yasal faiziyle alınacak.”

Hasan Aslan

BAKANLIĞA ATANDI

Müfettişler ayrıyeten ihale onayını veren Bağlar İlçe MEM’ü Fikret Elaltuntaş hakkındaki takdir yetkisini, devrin Diyarbakır Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hasan Aslan’a bıraktı. Aslan’ın takdiriyle ilçe müdürü Elaltuntaş nazaranvde kalırken, mali kayıptan sorumlu tutulmadı. Vilayet Müdürü Aslan, bu olaydan daha sonra MEB’e, ‘Bakanlık Müşaviri’ yapıldı. Yerine, Yüksel Arslan vilayet müdürü atandı.