Paralimpik Oyunları’nda madalya alan atletlerimiz yurda döndü

tesbih

New member
Paralimpik Oyunları’nda madalya alan atletlerimiz yurda döndü 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olan Golbol Bayan Ulusal Kadrosu ile madalya alan atletler yurda döndü.

Ulusal kafileyi Ankara’da Esenboğa Havalimanı’nda Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Lideri Hasan Sayyıdan, Ankara Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Mustafa Çelik ve aileleri karşıladı.

“2024’TE DE ALTIN MADALYA GETİRECEĞİZ”

Golbolde gol hükümdarı olan ulusal sportmen Sevda Altunoluk, ilgiden memnun olduklarını belirterek, “Çok keyifli olduk. İlgiden çok mutluyuz. Biz altın madalya kazandık fakat tüm Türkiye olarak kazandık. Çok teşekkür ederiz. Çok güçlü süreçlerden geçtik. Çok çalıştık zira bunun hayaliyle yatıp kalkıyorduk. Teknik grubumuz, hocalarımız, yöneticilerimiz ve bakanlığımızın takviyeleriyle altın madalya kazanmayı bildik. Genç arkadaşlarımızla birlikte inşallah 2024’te altın madalya getirerek daha büyük bir biçimde taçlandıracağız inşallah” dedi.

“GÖRME ENGELLİLER TOPLULUĞUNU ÇOK SEVİNDİRDİLER”

2016 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya aldıklarını vurgulayan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Lideri Hasan Sayyıdan, “sonrasındasındaki yıllar bizim için hayli güç geçti. 2016 yılında altın madalya alan kadromuzdan 1 atletimiz haricindeki atletlerimiz sporu bıraktılar. ötürüsıyla grubumuzu bir daha yapılandırdık. Bugün bir daha yapılanmanın mamüllerini görüyoruz. Ben çocuklarıma giderken oraya tarihi yaşamaya değil, yazmaya gidiyorsunuz demiştim. Çocuklarım nitekim tarihi yazarak geldiler. Çok memnunum. Ülkemizi hayli sevindirdiler. Görme engelli topluluğunu epey sevindirdiler. Doğal bu başarıda çocuklarımızın emekleri ve uğraşlarının yanında bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün takviyelerinin fazlaca büyük katkısı oldu. ötürüsıyla bu başarıda emeği geçen herkese fazlaca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ SPORA DAVET EDİYORUZ”

Tekerlekli Sandalye Basketbol Grubu Baş Antrenörü Ahmet Akın, engelli bireyleri spora davet ederek, “senelerdır hasretle beklediğimiz bir karşılama bu yüzden teşekkür ediyorum. Eminim ki bizden daha sonra gelecek engelli kardeşlerimizin önlerini de açıyoruz. Onları spora davet ediyoruz. Emek veren tüm atlet kardeşlerime, teknik heyetlere ve federasyonlara teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

“BÜTÜN BRANŞLARIMIZ ELİNDEN GELENİ YAPTI”

Bedensel Engelliler Okçuluk Ulusal Ekibi Grup Kaptanı Sadık Savaş, hasretini duydukları madalyaları aldıklarını vurgulayarak, “Güzel bir yarış çıkardık. Bütün branşlarımız elinden geleni yaptı. Biz de okçuluk grubu olarak hoş maçlar çıkardık. Hoş sonuçlar ve madalyalar aldık. Daha evvel hasretini yaşadığımız madalyaları bu kere elde ettik fazlaca şükür. Sporun ve atletin yanında olduğu için devletimize teşekkür ediyoruz. Bizler inandık ve daha uygun sonuçlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.