Pazarcıların kiralık araç sıkıntısı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Pazarcıların kiralık araç sıkıntısı Telefon uygulaması üzerinden kiralanan ve sokaklara park edilen kiralık araçlar, bilhassa pazar esnafının kabusu oldu. İstanbul Esenyurt’ta kurulan pazarın ortasında kalan araçlar kameralara yansıdı. Tahlil için toplanan esnaf ise devayı araçları iterek farklı bir alana taşımakta buldu.

Taşınabilir uygulama üzerinden araç kiralama hizmeti veren şirketlere ilişkin araçların pazar alanına park edilmesi üzerine esnaf tezgah açmakta zorlandı.

Yaşanan sorunun giderilmesi için şirket ile onlarca kere irtibata geçen esnaf, bir tahlil bulamayınca devayı araç tekerlerinin altına kova kapakları koyarak itmekte buldu.

Onlarca pazarcının bir ortaya gelerek ittiği araçlar farklı bir alana taşındı. Yaşanan o anlar ise etraftaki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

“EVDEN ÇIKARKEN ‘ACABA OTOMOBİL VAR MI?’ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Yaşadığı sorunu anlatan pazar esnafı Remzi Kakız, “Biz sabah saat 6’da konutumuzdan ekmek çabası için buraya geliyoruz. Ancak geldiğimizde pazar yerlerimizde özel bir kiralık otomobil şirketinin otomobillerini görüyoruz. Bu durum bizi perişan ediyor, neredeyse tezgah açamıyoruz. Kaç aydır bu durum bu biçimde. Kimi yerlerde iki araç, kimi yerlerde ise 3 araç oluyor ve kimse araçlara sahip çıkmıyor. Bizde kendi imkanlarımız ile bu araçları çekmek zorunda kalıyoruz. Kimsenin otomobiline da ziyan vermek istemiyoruz. Büyük zorluklar içerisinde tezgahlarımızı açıyoruz. Yetkililerden bu duruma acil bir tahlil bulmalarını istiyoruz” dedi.

Yaşadıkları mağduriyet hakkında konuşan pazar esnafı Hüseyin Ateş ise “Ben pazarda esnafım. Aylarıdır pazar alanımıza özel bir araç kiralama şirketinin otomobilleri park ediliyor. Pazarcılar olarak bu şirketi her hafta arıyoruz ve şikayette bulunuyoruz. Lakin her geldiğimizde bu alanda onlarca aracı park halinde buluyoruz. Biz bu araçlardan mustaribiz, araçlar yüzünden tezgah açamıyoruz. Buraya ekmek parası kazanmaya geliyoruz lakin bu düşüncelerle karşılaşıyoruz. Son 6 aydır sabahları konuttan çıktığımda sanki bu gün ne ile karşılaşacağım, sanki tezgahımın yerinde otomobil olacak mı diye soruyorum kendime. Ben bu pazara gelirken bu kanıyı aklımdan çıkaramıyorum. Yetkililerden bir an evvel bu duruma bir tahlil bulmalarını istiyoruz” diye konuştu. (İHA)

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster