Pendikli Messi, Arjantinli Messi’nin rekorunu kırdı

tesbih

New member
Pendikli Messi, Arjantinli Messi’nin rekorunu kırdı Pendik’te yaşayan 12 yaşındaki Ahmet Emin Demirkıran, dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi’nin çocukken keşfedilmesini sağlayan tenis topunu 120 kere sektirme rekorunu geçerek, tenis topunu 123 kere sektirmeyi başardı. Adeta futbolla yatıp futbolla kalkan Demirkıran, Türkiye’de yaşıtlarının içinde kendisinden öteki bu rekoru kırabilenin olmadığını söylemiş oldu. Yaptığı estetik hareketler ile etrafındakileri kendisine hayran bırakan Demirkıran, çabucak hemen ortaokulda eğitim görüyor. Etrafındakilerin ’Yerli Messi’ diye seslendiği Ahmet Emin, hayalinin bir gün Fenerbahçe Spor Kulübü’nde oynamak olduğunu belirtti. Tenis topuyla sektirmenin çok sıkıntı olduğunu tabir eden Ahmet Emin, Messi’nin tenis topunu sektirdiği görüntüyü izleyip etkilendikten daha sonra bu rekoru denemeye karar verdiğini anlattı. Ahmet Emin, tenis topunu birfazlaca sefer sektirmeyi denediğini, birinci etaplarda 30-40 kere sektirebildiğini, sonrasındasında da 123 defa tenis topunu sektirmeyi başararak dünyanın en güzel futbolcularından birisi olarak bilinen Lionel Messi’nin rekorunu kırmayı başardığını söz etti. Kendisine etrafındakiler tarafınca olumlu reaksiyonlar geldiğini söyleyen Ahmet Emin, okuldayken bile futbol oynamayı düşündüğünü, kağıt ve çoraplardan kendi imkanlarıyla top yapıp her an futbol oynamaya hazır olduğunu belirtti.

’Yerli Messi’ olarak anılmaktan gurur duyan Ahmet Emin Demirkıran, “İnternette Messi’nin hayat öyküsünün görüntüsünü izliyordum. Tenis topuyla denemelere çağrıldığını gördüm. Ben de tekniğim gelişsin diye yapmaya başladım. İki gün denedim daha sonra bıraktım. daha sonrasında bir kere daha aklıma geldi yapayım dedim. 5 gün ortasında 123 yaptım. daha sonra görüntüye çektik. Birinci evvel 37 sektirdim, daha sonrasında 60 oldu, 70 oldu, 100 oldu. ondan sonrasında Messi’nin rekorunu kırdım ve 123 yaptım. Benim yaşımda 12-13 yaşında görüntülerden baktığıma bakılırsa tenis topunu bu kadar sektirebilen yok. Ekseriyetle meskenin ortasında bile olsa daima futbol oynuyorum. Rastgele bir şey yaparken, görüntü izlerken dışarıya çıkıp daima futbol oynuyorum 3-5 saat” dedi.

“İLERİDE ÇOK BÜYÜK BİR FUTBOLCU OLMAK İSTİYORUM”

Daima idman yaptığını belirten Ahmet Emin, “İleride hayli büyük bir futbolcu olmak istiyorum, bunun için de çalışıyorum. Örnek aldığım şahıslar Messi, Mesut Özil ve Alex. Messi de 13 yaşındayken keşfedildiğinde kasette tenis topunu 120 defa sektirmiş ve bu türlü keşfedilip Barcelona’nın denemelerine çağrılmış. Ben de görüntüde 123 sefer sektirdim. Ben de onun üzere bir futbolcu olmak, ondan daha düzgün bir futbolcu olmak istiyorum. Bana oynarken genelde ’Messi’ diye sesleniyorlar. kimi vakit benden yaşça büyük 16-17 yaşındaki ağabeyler beni halı saha maçlarına çağırıyorlar oynamam için fakat sakatlanırım diye fazlaca gitmiyorum. Bizim okulda top oynamamız yasak, kızıyorlar olağanda lakin biz kağıttan top yapıyoruz lakin onu da alıyorlar lakin biz her gün yapıyoruz. Futbolla yatıp futbolla kalkıyorum, daima futbolu düşünüyorum. İnternette diğer görüntüler yerine futbol görüntüleri izliyorum. Top gördüğümde oynamazsam olmuyor” dedi.

12 yaşındaki Ahmet Emin Demirkıran’ın ağabeyi Nurullah Demirkıran ise olumlu reaksiyonlardan mutlu olduğunu, kardeşinin futbol maharetlerine epey güvendiğini ve her fırsatta kardeşini halı saha maçlarına çağırdığını belirterek, “aslına bakarsan kendisini bildim bileli Ahmet Emin top oynuyor 4-5 yaşından beri. Konutta tutamıyoruz, işi gücü top oynamak. Bu sene imtihanı var, 8. sınıfta ancak umurunda değil bir daha top oynamayı düşünüyor. Uyanıyor top, yatıyor top. Ne mahalleden toplayabiliyoruz ne halı alanlardan. Tenis görüntüsünde da aslına bakarsan Messi’nin rekorunu geçti. Top oynamada da epeyce yetenekli. İnşallah bir yerlere gelecek” diye konuştu.