Peter Neururer, David Fofana’nın uzaklaştırılmasını eleştirdi

ahmetbeyler

Active member
1. FC Union Berlin’deki spor krizi Almanya futbolunu ilgilendiriyor. Şampiyonlar Ligi oyuncusu nasıl bu kadar kısa sürede küme düşme adayı haline gelebildi? Sahadaki çeşitli sorunların yanı sıra geçen hafta bir başka yangın kaynağı daha ortaya çıktı. David Fofana, SSC Napoli’ye karşı 0-1’lik yenilgide oyundan alınan teknik direktör Urs Fischer’in zorunlu el sıkışmasını reddetti.

Chelsea’den borç alan oyuncu o gece kamuya açık bir şekilde özür diledi, Fischer ve menajer Oliver Ruhnert ile yaptığı görüşmede pişmanlığını tekrarladı, ancak yine de bir hafta uzaklaştırma cezası aldı. Bireysel olarak formda kalması gereken Fofana, Cumartesi günü Bremen’de alınan 2-0’lık yenilgide kadroda yer almadı ve Salı günü (18:00) ligdeki rakipleri VfB Stuttgart’a karşı oynanacak DFB Kupası maçında da bir seçenek olarak yer almayacak.

Uzun süredir eğitmenlik yapan ve artık TV uzmanı olan Peter Neururer, cezanın ciddiyetini anlayamıyor. “Ona para cezası verirdim ama açığa almazdım. Bu, Birliğin şu anda yalnızca kendisini zayıflattığı ve kendisini bir alternatiften mahrum bıraktığı anlamına geliyor,” diyen 68 yaşındaki oyuncu, Köpenick takımının Sport1 televizyon kanalına yönelik zararsız saldırısına atıfta bulundu.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

David Fofana 11 maçta gol atamadı

Fischer’in takımının tamamı kaybettiği son on maçta Union yedi kez gol atamadı. Takım, sezonun şu ana kadar attığı 11 golün sekizini ilk iki maçta Mainz’a (4:1) ve Darmstadt’a (4:1) attı. Ancak gerçek şu ki Fofana bu konuda bir takviye olduğunu henüz kanıtlayamadı. Hazırlık aşamasındaki güçlü performansıyla büyük umutlar uyandırmasına rağmen, yaz aylarındaki transferinden bu yana 11 resmi maçta gol atamadı.

Sonuçta Neururer’a göre bu önlemin kimseye faydası olmadı. Kısa süreliğine Hertha BSC’nin sorumluluğunu üstlenen eski teknik adam, Urs Fischer ile ilgili yaşanan tartışmaya ilişkin net bir görüşe sahipti: “Kulübe o kadar büyük hizmetleri var ki Union onu atmaz. Eğer öyleyse, kendi inisiyatifiyle ayrılacaktır.”

Ancak Ruhnert çevresindeki kulüp yönetiminden ve ayrıca Başkan Dirk Zingler’den gördüğü güven olağanüstü. Neururer, “Kulüplerimin hiçbirinde arka arkaya on yenilgiyi göze alamazdım” dedi.