Petrolde tüm dikkatler OPEC+ toplantısında

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Petrolde tüm dikkatler OPEC+ toplantısında Geçtiğimiz yıl yüzde 55 yükselen ham petrol 2022’de de yükselişini sürdürüyor.

Petrolün yükselişinin ana niçinleri içinde pandeminin tesirlerinden sıyrılmaya başlayan talep, tüketici ülkelerin düşen stok sayıları ve tedarik zincirinde yaygınlaşan problemler üzere faktörler öne çıkıyor.

Ukrayna üzerinden yaşanan gerginlik ve Rusya’nın komşusunu işgal edeceğine dair kaygılar de geçtiğimiz haftalarda fiyatı artıran etkenlerden biri olurken Rusya asker yollamak üzere bir planlarının olmadığını belirtiyor.

Dikkatler OPEC+ toplantısında

Bugün OPEC+’nın gün ortasında yapacağı aylık toplantısında Mart ayı için 400 bin varillik üretim artışı sonucu alması bekleniyor.

Bu sonucun alınması birliğin daha evvel belirlediği pandemi periyodunda alınan üretim kısıtlama kararlarının adım adım kaldırılma süratiyle uyumlu ilerlemeye devam edeceği manasına geliyor. bir daha de geçtiğimiz aylarda üretici ülkelerin hedeflenen toplam üretim sayılarına ulaşamadığına dair müddet gelen işaretler mevcut.

“OPEC+ her ay 400 bin varillik artış sonucuna sadık kalacağı anlaşılıyor” diyen Vanda Insights kurucu ortağı Vandana Hari, “Bu artış sonucunı onaylanması petrol için beklentileri değiştirecek bir olay olmaz ama OPEC+’nın hedeflediği üretim sayılarıyla gerçekleştirdiği sayı içindeki fark büyüdükçe artışı sürecektir” değrlendirmesinde bulundu.

Goldman Sachs mevcut fiyatlar bu kadar yükselmişken OPEC+’nın üretimi artırabileceği konusunda ihtarda bulunurken bir daha de bankanın genel beklentisi rallinin devam etmesi tarafında oldu.