Prof. Dr. Naci Görür ile Bakan Varank içinde ‘uçan araba’ tartışması

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Prof. Dr. Naci Görür ile Bakan Varank içinde ‘uçan araba’ tartışması Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank içinde uçan otomobil tartışması yaşandı.

Bakan Varank’ın, “Türkiye uçan otomobilde da liderliğe oynayacak” açıklamasına toplumsal medya hesabından reaksiyon gösteren Prof. Dr. Naci Görür, “Kulağa beğenilen geliyor lakin halkımıza gerçekleri söylemek daha doğru” demişti.

“ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETİN TEMSİLCİSİ”

Varank, ASELSAN Sivas’ın 5. Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda yaptığı konuşmada, kendisini eleştiren Prof. Dr. Naci Görür’ü maksat alarak şunları söylemiş oldu:

* Geçtiğimiz gün ‘Ufku ve vizyonu geniş gençlerimizle uçan otomobillerde da dünya liderliğine oynayacağız’ dedim. İsminin önünde güya profesör unvanı olan ve çürümüş zihniyetin temsilcisi olan birisi çıktı, kendince gençlerimizi aşağılamaya kalktı. ‘Sizin insan kaynağınız âlâ eğitilmemiş, bilgi toplumundan uzaksınız, altyapınız yetersiz, siz bu işi başaramazsınız.’ dedi.

* Artık ben kendisine sesleniyorum: O düzgün eğitilmemiş, bilgi toplumundan uzak dediğin insan kaynağıyla, biz bugün bölgesinde savaşları bitiren insansız hava araçlarını geliştiriyor ve tüm dünyanın gündemine sokabiliyoruz.

* O yetersiz gördüğü alt yapıyla, biz bugün yüzde 70 yerlilikle, 762 savunma sanayi projesi yürütüyoruz. Mesleği zelzele uzmanlığı olan birileri çıkacak, bu kadar emeği, bu denli çabayı yok sayarak gençlerimizin özgüvenine kast edecek.

* Kimse kusura bakmasın, biz gençlerimizi sokakta bulmadık, bu biçimde ideolojik yaklaşımlara sahip bireylere de gençlerimizin emeklerini, hayallerini yedirmeyiz.

“OBJEKTİF OLAN HER İNSAN…”

Bakan Varank’ın kendisi hakkındaki kelamlarına toplumsal medyadan yanıt veren Görür şu sözleri kullandı:

* Arkadaşlar yeterli geceler. Artık gördüm. Bir bakanımız uçan otomobillerle ilgili tweetime fazlaca kızmış ve benim için ‘çürümüş zihniyetli’ demiş.

* Yazdığım bu tweeti ve çabucak peşinden yazdığım ikinci tweeti tekrar okudum. Objektif olan her insan o tweetlerde çağdaş, aydın, bilime inanan insanını seven, gençlere gerçekçi yol gösteren vatansever bir görüş görür. Sevgiyle.

NACİ GÖRÜR NE DEMİŞTİ?

Görür, ‘uçan araba’ hakkında şunları söylemişti:

* Arkadaşlar, şu anda bir kanalda altyazı geçiyor ‘Türkiye uçan otomobilde da liderliğe oynayacak’ diye. Dayanamayıp yazıyorum.

* Uygun eğitilmiş kâfi insan kaynağına sahip olmayan, dünya bilim üretimine ve gelişmenine fazlaca sonlu katkısı olan, bilgi toplumu olmaktan epey uzak.

* Dünyada üniversitelerinin esamesi okunmayan, AR-GE ve okuma alışkanlığı olmayan bir ülkede bu iş nasıl olacak? Olsa bile bu sağlıklı ve sürdürülebilir olur mu?

* Alt yapısı olmayan üretimlerle liderlik olmaz. Kulağa beğenilen geliyor ancak halkımıza gerçekleri söylemek daha yanlışsız. Sevgiyle.