RB Leipzig orta saha oyuncusu Kevin Kampl: “1. FC Union Berlin’e karşı her zaman çok rahatsız edici oluyor”

ahmetbeyler

Active member
Kevin Kampl, uzun yıllardır RasenBallsport Leipzig’in büyük isimlerinden biri. 32 yaşındaki oyuncu, Saksonya maçındaki sanatsal anlardan nadiren sorumlu olsa da, bir uzun mesafe koşucusu ve teknik direktör olarak büyük önem taşıyor. Pazar günü (17.30) kendisi ve ekibi 1. FC Union Berlin’in konuğu olacak.

İki Şampiyonlar Ligi kulübü arasındaki doğrudan karşılaşmadan önce tecrübeli oyuncu, Berliner Zeitung’a verdiği röportajda deplasman maçlarındaki düşmanlık, Union’a karşı kötü sicili, kulübe olan sadakati ve geleceğe yönelik kişisel planları hakkında konuştu.

Bay Kampl, iki hafta önce Kevin Behrens, 1. FC Union Berlin’de Mainz’a karşı oynanan maçın ardından eve bisikletle döndüğünde heyecan yarattı. Bunu ara sıra mı yapıyorsun?

Stadyuma nispeten yakın yaşadığım için daha önce işe yarayabilirdi. Şimdi Leipzig’in biraz dışında yaşıyorum, bu yüzden oraya arabayla gitmeyi tercih ediyorum. Ancak e-araba sayesinde son derece çevre dostu.

İlan | Daha fazlasını okumak için kaydırın

Leipzig’de genel olarak oyuncuların mahremiyeti nasıl? Hayranlarınız sizi durdurmadan şehirde bisikletle dolaşabilir misiniz?

Eşimle birlikte şehirde dolaşırken benimle sık sık konuşulur, ancak her zaman arkadaş canlısıdır ve takdirle karakterize edilir. İnsanlar, özellikle de çocukların çoğu, sizinle fotoğraf çektirmek isteyip istemediklerini soruyorlar. Leipzig’de harika bir izleyici kitlemiz var ve bu, buna benzer şeylere de yansıyor. Ancak maçtan sonra dinlenmek istediği için bisikletle eve gitmek istemediğini söyleyen her futbolcuyu da anlıyorum.

Yakın zamanda kupayı üst üste iki kez kazandınız. Farkındalık arttı mı?

İnsanlar beni çoğunlukla sarı saçlarımdan dolayı tanıyor (gülüyor). Hayır, aslında daha da arttığını fark ediyorsunuz. Ayrıca Leipzig’deki ve çevredeki birçok insanın kulübümüze giderek daha fazla sevgi duyduğunu hissediyorum.

Berliner Zeitung’un spor baş editörü Nils Malzahn, RB Leipzig antrenman merkezinde bir röportaj için Kevin Kampl (solda) ile buluştu.Özel

RB Leipzig’e olan sevgiyi Bundesliga’nın diğer stadyumlarında nadiren hissediyorsunuz. Özellikle 2016’daki yükselişin ardından kulüp neredeyse her deplasman maçında büyük saldırılara maruz kaldı. Bu arada bu durum normalleşti mi?

Tamamen normale döndüğünü söyleyemem ama daha iyiye gittiğini düşünüyorum. Elbette protestolar her zaman olacaktır ama biz oyuncular bu konuda pek bir şey yapamayız. Sadece sahada iyi bir performans sergileyebiliriz ve insanlara ne kadar çok çalıştığımızı ve heyecan verici bir futbol oynadığımızı gösterebiliriz. Mesela Almanya’yı Şampiyonlar Ligi’nde her zaman hakkıyla temsil ettiğimiz için.

Pazar günü başka bir Alman Şampiyonlar Ligi katılımcısına gidiyoruz. Son zamanlarda Union’a karşı pek iyi görünmüyorsun. Son beş lig maçının tamamı kaybedildi.

Onlara karşı oynamak her zaman çok rahatsız edicidir. Deplasmanda 4-0 kazandığımız ilk Bundesliga maçını hâlâ çok iyi hatırlıyorum ama sonrasında işler çok zorlaştı. Mücadele ve kafa vuruşlarında inanılmaz derecede güçlüler ve her zaman ikinci topları tercih ediyorlar. Onlara karşı koymak için kendinizi feda etmeye gerçekten son derece istekli olmalısınız. Ama bunu Pazar günü yapabileceğimiz ve oyunumuzu tamamlayabileceğimiz için moralim iyi. O zaman Birlik önlerine çıkan her şeyi savunamayacaktır.

Kulübün başarı öyküsünü uzaktan nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yıllardır geliştirdikleri dayanışmayla büyük işler başarabileceklerini biliyorlar. Bundesliga’da bu şekilde sağlam bir yer edindikleri için onlara itibar etmelisiniz. Şimdi ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorlar.

Union’da her zaman takımdaki uyumun büyük bir artı olduğu söylenir. Leipzig’deki başarının özü nedir?

Birkaç yıldır buradayım ve her zaman en iyi oyuncuların gelip gittiğini görürsünüz. Aramızda kalan tek bir şey var: Birlik! Yıllar boyunca hiçbir şeyden memnun kalmamak için daha iyi olmaya çalışıyoruz. Bu takımdaki açlık inanılmaz derecede yüksek ve harika futbolcularımız da var.

O halde Nkunku, Szoboszlai, Gvardiol ve Laimer gibi isimlerin ayrılmasını telafi etmeyi başaran şey aynı zamanda uyum mu?

Bu yaz gerçekten çok fazla kalite kaybettik, kesinlikle önceki yıllara göre daha fazla. Bir takımın dört sütununu hemen değiştirebilmeniz işe yaramıyor. Ancak hazırlık aşamasında gerçekten heyecanlı en iyi adamları kazandığımızı zaten görebiliyordunuz. Herkes ekibimize yardımcı olabilmek için hızlı bir şekilde öğrenmek ister. Grubu birbirine daha da yakınlaştırmak bizlerin, yani daha deneyimli oyuncuların elinde. Ve bu karışımla bu tür sapmaları da telafi edebilirsiniz.

Böylece kupanın resmi açılışı yapılmış oldu
😎

Tabii ki sadece iyi bir düşüşle: RB Leipzig Kutlaması
✨
#Kupa Kazananı #Herşeyi yapabilirsin #kanat verir pic.twitter.com/RMXeHdW4c6

— RB Leipzig (@RBLeipzig) 22 Mayıs 2022
Leipzig’deki deneyimli oyuncular çoğunlukla kulübe yıllardır sadık olan profesyonellerden oluşuyor. Union 2019’da Bundesliga’ya yükseldikten sonra bugün bu kadrodan sadece iki profesyonel hala kadroda yer alıyor. RB’de aynı dönemde yedi tane var.

Bu kadar çok oyuncunun aynı kulüpte uzun yıllar birlikte oynaması pek sık rastlanan bir durum değil. Bunca zaman sonra elbette kulüple harika bir bağ kuruyorsunuz ve kulüp de oyunculara büyük bir takdir gösteriyor. Ev duygusu geliştiriyorsunuz, örneğin Leipzig’de iki kez baba oldum, çocuklarım burada anaokuluna gidiyor. Eskiden göçmen bir kuştum ama bugün kariyerimi burada sonlandırmayı hayal edebiliyorum.

Pazar günü birbirinizi tekrar göreceksiniz: Bir zamanlar Leverkusen’de birlikte oynadığınız Kevin Volland, Union’a yeni geçti. Onu sabırsızlıkla mı bekliyorsun?

Tabi, elbette. Birbirimize sarılıp o zamanlar ne kadar harika bir zaman olduğunu birbirimize anlatacağız. O dönemde o Monaco’ya gitti, ben de Leipzig’e geçtim. İlk başta hala Instagram’da yazıyorduk, ancak bir süre sonra bu kadar çok yeni insan tanıdıktan sonra bu izler genellikle kayboluyor. Daha da iyisi oyun artık tekrar buluşma fırsatı sunuyor.

Robin Gosens ve özellikle Leonardo Bonucci gibi Kevin Volland da Union’da büyüyen hedefleri temsil ediyor. Hedef olarak 40 puan kamuoyuna açıklansa bile kulübün yeniden Şampiyonlar Ligi’ne katılabileceğine güveniyor musunuz?

Dışarıdan bakıldığında, özellikle de bahsettiğim takviyelerle birlikte kadrolarına baktığınızda hedeflerini 40 puanın biraz üzerine çıkarabileceklerini söyleyebilirim. Union’ın Bundesliga’da yine zirvede oynayacağından kesinlikle eminim. Şampiyonlar Ligi için yeterli mi bilmiyorum ama 40 puan sınırını çok geç geçmeyeceklerinden kesinlikle eminim (gülümsüyor).

Röportaj Nils Malzahn tarafından gerçekleştirildi.