Referandum yapalım sonucu vatandaş versin

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Referandum yapalım sonucu vatandaş versin Bolu Belediyesi’nin CHP’li Lideri Tanju Özcan’ın göçmenlerin kullandığı suya ve katı atık masraflarına 10 kat artırım yapılması önerisi belediye meclisinde tartışmalar içinde kabul edilerek, kurula sevk edildi. Bu mevzudaki hali niçiniyle kent halkının kendisine takviye verdiğini belirten Özcan, mülteciler için “Geldikleri üzere gidecekler” dedi ve şunları söylemiş oldu:

HELAL OLSUN DİYORLAR: Reaksiyon yalnızca bu ülkenin vatandaşlarının haklarını koruyamayan siyasetçilerden geliyor. Neymiş, ‘Tanju Özcan ırkçı ve faşistmiş.’ Bunu FETÖ’cüler, vatan sevgisinden yoksun olanlar, troller söylüyor. Lakin emekli, işsiz genç kardeşim, ayakkabı boyacısı abim, esnaf, köylü, ‘Helal olsun sana yürekli adam, bizim söyleyemediğimizi söylemiş oldun. Gerçek bir vatanseversin, Türk milliyetçisisin’ diyor. Benim için sokaktaki vatandaş kıymetli, onların tercümanıyım.

ATATÜRK MİLLİYETÇİSİYİM: Asla ırkçı değilim. Bu ülkenin bekasını düşünen, halkın geleceğine baş yoran, sokaktaki işsiz genci, yatağına aç giren vatandaşı için acı çeken bir belediye lideriyim. Memleketin kaygılarını görmezden gelen koltuk sevdalısı değilim. Toplumsal demokrat, Atatürk’ün tanımladığı manada Türk milliyetçisiyim. Bu ülkenin gençlerini ve yarın bu sığınmacıların ülkeye verebileceği ziyanları düşünen, bu yüzden uykusu kaçan biriyim. İşte bu haleti ruhiye ile söylemiş oldum ben bunları. Sözlerimin tamamının da ardındayım

REFERANDUM: Yarın bir gün bu gelen eğitimsiz kümeler, göçmenlerin bir kısmı ABD tarafınca ülkeyi karıştırmak için taşeron olarak kullanılacak. 15 Temmuz’da FETÖ taşerondu. Asıl müteahhit ABD’ydi. Referandum yapalım. Halk ‘geri gönderelim’ derse onu tartışalım. Vatandaşımız ‘kalsın’ derse bu biçimde hürmet gösterir, nasıl entegre ederiz konuşuruz. İktidarın tahlil siyaseti yok. Muhalefet de bu mevzuya gereğince eğilmiyor. Bu bir ABD oyunudur diyorum. Biz ABD’nin sömürgesi değiliz.

Bolu Belediye meclisinde mültecilerle ilgili teklifin oylandığı görüşmede Lider Tanju Özcan ile AKP’liler içinde gerginlik yaşandı. Özcan, “Sakin olun. İlla Cumhurbaşkanı üzere mi yapayım sizi sakinleştirmek için. Alın size çay” diyerek çay fırlattı. İktidara yakın medya bu hali ‘saygısızlık, terbiyesizlik’ olarak yorumlarken, Bolu Belediye Lideri CHP’li Tanju Özcan, tenkitlere şu karşılığı verdi:

“Benim artırım teklifim, 13 CHP ve 4 GÜZEL Partili meclis üyelerinin evet demesi üzerine oy oldukcaluğu ile Plan ve Bütçe Kurulu’na sevk edildi. AKP’li meclis üyelerini sakinleştirmek için onlara yanlışsız sayın cumhurbaşkanını da örnek alarak çay fırlattım. Sakinleştirici bir özelliği var ki Cumhurbaşkanı da atıyor.”