Rıdvan Dilmen’den Fatih Terim çıkışı

tesbih

New member
Rıdvan Dilmen’den Fatih Terim çıkışı Üstün Lig’in 19. haftasında Fenerbahçe, alanında Yeni Malatyaspor‘u 2-0 yendi. 3 maç daha sonra galibiyetle tanışan sarı-lacivertlileri TRT Spor ekranlarında yorumcu Rıdvan Dilmen kıymetlendirdi. Pereira periyodunu eleştiren Dilmen, Mert Hakan‘ın ıslıklanmasının yanlış olduğunu söylemiş oldu.

“Fenerbahçe taraftarına 5 yıl şampiyonluk garantisi verseler de Fatih Terim’i istemez” diyen Dilmen, “Galatasaray’a verin Pelkas’ı Mesut’u İrfan’ı azamî 2-3 puan fark olurdu” formunda konuştu.

Rıdvan Dilmen’in açıklamalarından satırbaşları:

“MUTLULUK GÜCÜ GİTTİ FENERBAHÇE’DE”

– Hislerin karmakarışık olduğu bir maçtı. Fenerbahçe’de futbol oyanamak kolay değildir. Keder sert olur, memnunluk da kimsenin yaşamadığı biçimde olur. Ali Koç’un birinci yılı ve bu sene epeyce erken koptu. Memnunluk gücü gitti Fenerbahçe’de.

“İLK SEFER HAKSIZ PROTESTO GÖRDÜM”

– Ben en epeyce bugün Mert Hakan’ı beğendim. Islıklandığı anlarda dikkat ettim sorumluluk almadı, olağanda savunmanın önüne gelir sorumluluk alır. Genel manada hayli sorumluluk bir oyuncu. Bugün en epey koşan, en çok topa temas eden odur. Bir oyuncuya protesto olabilir ancak ben bugün birinci kez haksız protesto gördüm. Mert Hakan için. Geçen haftaya da baksalar en epeyce koşan futbolcudur.

“ERSUN YANAL HAKİKAT BİR TERCİHTİ”

– Bence Fenerbahçe’de Ali Koç en büyük yanılgıyı Aykut Kocaman devrinde yaptı. Oturmuş bir takımı vardı, devam edebilirdi ancak niye devam etmedin diyemeyiz. Başarısız olursa gönderebilirdiniz. Ersun Yanal, hakikat bir tercihti bu biçimde. Erol Bulut için erken periyottu Fenerbahçe. Pereira, bir tercihtir olabilir lakin ısrarı gördüğünüz vakit… Fenerbahçe’nin bana bakılırsa fazlaca âlâ 5-6 tane oyuncusu var. Bunların yanını yeterli bir biçimde donatamadığınız vakit.

“FENERBAHÇE’NİN YAŞ ORTALAMASI ÇOK YÜKSEK DEĞİL”

– Ben Pereira’nın taktik bilgisinin fazlaca düşük olduğunu düşünüyorum. Disiplin manasında evet ancak taktik konusunda fazlaca zayıftı. Fenerbahçe’nin yuhalanan bu takımı gerçek eklemelerle 2-3 dönemi forsa edebilecek bir takım. Fenerbahçe takımının yaş ortalaması çok yüksek değil.

“OKAN BURUK, FENERBAHÇE’Yİ KALDIRABİLECEK BİR İSİM DEĞİL”

– Artık Löw deniyor. Löw, Pereira’nın parasına çalışır mı? Pereira’nın ne kadar aldığını bilmiyorum lakin Löw en az 4-5 ister. Okan Buruk ismi geçiyor fakat falan ben isim de epeyce konuşmak istemiyorum ancak Fenerbahçe’yi kaldırabilecek bir isim değil. Okan Buruk için bir gün Galatasaray’da olacaktır. Tahminen Beşiktaş’ta olabilir.

“GENCECİK ÇOCUKLARLA OYNADI GALATASARAY”

– Fenerbahçe taraftarına 5 yıl şampiyonluk garantisi verseler de Fatih Terim’i istemez. Galatasaraylılar da benim üzere, Aykut Kocaman üzere isimleri istemezler. İrfan Can, epey bedelli oyuncu fakat küstürüldü. Gelecek teknik adamın Pelkas’ı İrfan Can’ı bir daha canlandırması lazım. Galatasaray’a verin Pelkas’ı Mesut’u İrfan’ı azamî 2-3 puan fark olurdu. Gencecik çocuklarla oynadı Galatasaray.