Rıdvan Dilmen’den flaş Pereira açıklaması: Gönderilmeli!

tesbih

New member
Rıdvan Dilmen’den flaş Pereira açıklaması: Gönderilmeli! Muhteşem Lig’in 11. hafta çabasında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor’a konuk oldu. Eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen TRT Spor ekranlarında Perira’yı ağır biçimde eleştirdi.

Dilmen’in yorumları şu biçimde:

“Futbol o denli bir oyun ki, ne kadar taktiğinizi maç öncesi oyuncularınıza söyleseniz bile o denli bir gol olur ki, sonsuza vurdu Soner. O denli bir yere gitti ki top. Kalecinin yapacağı hiç bir şey yok. İkinci golde Altay’ın yanılgısı olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe oyunun son kısmında rakibin üstüne gelmeye çalıştı. 2-0 hiç sevmediğim skordur. 3’üncüyü yerseniz üzücü olursunuz. Fenerbahçe’nin maça ortak olabileceğini düşünüyorum. 65-70’e kadar gol bulursa Konya’yı geriye iter. 3 tane 1 kişiyi tutan oyuncu var Fenerbahçe’de. O 1 oyuncu, 3 stoperin içinde iki kere duruma girdi. Hepsi birbirine bırakıyor. Fenerbahçe formatı bugün de değiştirmezse tekrar değiştirmez.”

“İyi futbol, uygun futbolcuyla, hakikat sistemde oynanır. Fenerbahçe’de âlâ futbolcular, yanlışsız nizam dışarıda. Yanlış tertip saha ortasında. Serdar Dursun, Fenerbahçe’nin santrforu değil.”

Rıdvan Dilmen, ikinci yarıda Fenerbahçe’nin performansını kıymetlendirdi. Dilmen, ”Benim için şaşırtan olmayan bir 11 hafta oldu. Ligin daha 11. haftası, maçların yarısını kazanamamışsınız. Geçtiğimiz yıla göre daha güçlendirilmiş bir takımla fakat yanlış teknik yöneticiyle benim için sürpriz olmayan bir 11 hafta geride kaldı.” tabirlerini kullandı.

”Ben sıradan konuşurum. Nerede fazlacaluk, orada oldukçaluk. Koskoca Fenerbahçe ekibi 5 şahısla savunma yapıyor. Gustavo’yu da sayarsak 6. Vakit zaman stoper. Kaleciyi saymadım daha. O da dahil 7. Buna karşın yenilen goller. İttifak Holding Konyaspor, bugün kazanmayı hak eden gruptu. Birbirlerine alışık oyunculardan heyeti bir kadrosu korudular.”

“Fenerbahçe’nin bu lig için kuvvetli bir takımı var. Fenerbahçe’nin başkandan 8 puan geriye düşecek bir takımı yok. Vedat’a Muriç kalsa dünden gelir ancak imkansız. Daha bu sabah konuştum. Lazio’da kalacak. Fenerbahçe’ye transferi kelam konusu değil. Geçen gün görüştüm, dün görüştüm bu biçimde bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Tedavideydi. Ama Mesut Özil bu sistemde olmaz.”

“EMRE BELÖZOĞLU DEVAM ETSEYDİ”

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin performanısını kıymetlendirdi. ”Fenerbahçe’nin temel zahmeti Vitor Pereira, takımı değil. Geçen dönemden daha düzgün takım ancak düşünce hoca! 4’lü oynayan kim gelse, kadro daha âlâ olur. Emre Belözoğlu devam etseydi, şu andan daha uygun olurdu. Bunu Emre olduğu için söylemiyorum.”

Rıdvan Dilmen, Peraira’nın kadrodan gönderilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Dilmen, ”Fenerbahçe’nin lideri uçakta hocaya sormalı ‘bu biçimde, bu sistemle devam mı?’ diye, şayet ‘Evet’ derse ‘Gel kardeşim’ deyip gönderilmeli. Geçen hafta da söylemiştim bak bir hafta daha gitti. Ali Koç, değiştirmeli hocayı. Kolay karar değildir ancak bu yapılmalı.” sözlerini kullandı.