Rıdvan Dilmen’den flaş yorumlar: Merak ediyorum!

tesbih

New member
Rıdvan Dilmen’den flaş yorumlar: Merak ediyorum! Eski ünlü futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dilmen toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şu sözleri kullandı:

Merak ediyorum 1

Fenerbahçe kazansa şampiyon olacaktı

“Lig bitti üzerinden 1 ay geçti. Beşiktaş 1 gol farkla şampiyon oldu, bir diğer deyişle Galatasaray 1 gol farkla şampiyon olamadı. Fenerbahçe matematik olarak son haftaya kadar şampiyonuk talihini korudu, hatta sondan 2. hafta Sivasspor maçını kazansa büyük ihtimalle şampiyon olacaktı. Fenerbahçe teknik adam ahenk sorunu ve saha dışı biroldukca negatif (!) etken bulunmasına karşın son haftaya kadar yarışın ortasında kaldı.

SERGEN YALÇIN BÜYÜK İŞ BAŞARDI

Çok dar takımıyla Sergen Yalçın büyük bir iş başardı ve ekibini şampiyon yaptı. Fatih Terim’li Galatasaray ne derseniz deyin, Yeni Malatyaspor kalecisi Ertaç olağanüstü oynamasa şampiyon olacaktı.

Dayanılmaz muvaffakiyet elde eden Sergen Yalçın’la dün konuştum, çabucak hemen mutabakat sağlanmamış “Cuma’ya kadar sonuçlanır” dedi.

ALİ KOÇ’LA GÖRÜŞTÜM

Galatasaray kongre sürecinde, kadro hazırlıklara Selçuk İnan ve Necati Ateş’le başlamak zorunda kaldı. Fenerbahçe ince eleyip sık dokumak istiyor. Ali Bey’le bugün görüştüm teknik yönetici adaylarını 3’e indirmiş. Muhtemelen 1 hafta ortasında muhakkak olur dedi.

Merak ediyorum 2

Kimler gelecek, kimler gidecek, transferler…

Haydi 1 hafta 10 güne teknik yöneticileri bulduk. Pekala ya transferler? Kimler gidecek, kimler gelecek? Yeni teknik yönetici hangi mevkilere oyuncu isteyecek, takımda kimleri istemeyecek?

Kesin olan bir şey var ki gruplar kısa vadede tam takım çalışmaya başlamayacak. Ayrıyeten 3 büyüklerden Galatasaray ve Fenerbahçe ön eleme oynayacak. Bu ön elemeye hazır olacaklar mı hem fizik hem takım olarak? Geç kalmadık mı?

Merak ediyorum 3

Haydi kulüplerimiz teknik yönetici seçiminde geç kaldı, oyuncu transferinde geç kaldı, planlamada geç kaldı. TFF de geç kalmadı mı? örneğin önümüzdeki yıl kaç yabancı olacak, kaç grup ligden düşecek?

YABANCI SONU

Evet TFF deklare etti. (TFF’nin sonucu 8+6 yabancı, önümüzdeki 2 dönem da 4’er ekibi ligen düşürerek ligi 18 ekibe sabitlemek) lakin kulüpler kabul etmiyor yani belirsizlik sürüyor.

YAYINCI KURULUŞ VE ÖDEME KONUSU

TFF bu 2 kıymetli mevzuyla ilgili sonucunı muhattapları yani kulüplerimizle hiç bir istişare yapmadan birdenbire alıyor. Kaldı ki bu kararların en az 1 yıl önce alınıp resmi olarak kulüplere bildirmesi gerekiyordu. Yayıncı kuruluşla da ödeme konusunda “bir daha yeni bir daha” indirim ve ödeme sorunu yaşanıyor. Kulüpler son taksitlerini almamış.

TFF krizi çözemedi. Sorunun sahibi TFF bu krizi de çabucak hemen çözemedi.

Ailece geç kalmışız! haberimiz var mı?