Şahan Gökbakar’dan Tarkan’ın Geççek müziğine yorum 5 yıldır albüm çıkarmayan Megastar Tarkan’ın uzun müddettir merakla beklenen müziği Geççek, dün akşam birinci kez yayınlandı.
Tarkan’ın yeni klibi ve müziğindeki kelamlar bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Toplumsal medyada Geççek’le ilgili yüz binlerce paylaşım yapıldı.
“SANAT BU”
Toplumsal medyayı etkin kullanan ve gündemdeki mevzularla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken komedyen Şahan Gökbakar da Tarkan’ın yeni müziğine sessiz kalmadı. Şahan Gökbakar Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Kimisi politik anlar, kimisi pandemi anlar, kimisi dünyadaki berbatlıklar anlar ve bazıları de diğer şeyler. Anladığındır, hissettiğindir o müzik senin için. Sanatkarın hislerini ve sebeplerini sorgulamayın, kendi hissettiklerinize odaklanın, keyif alın. Sanat bu biçimde birşey” sözlerini kullandı.
“HEPİMİZE ÂLÂ GELECEK BİR ŞARKI”
Bugün yeni bir paylaşım yaparak ‘Geççek’ müziği ile ilgili hislerini lisana getiren Tarkan şu sözleri kullandı: “Bir yıl kadar evvel ruh halimin fazlaca güzel olmadığı bir devirden geçtim. Pandemi, dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın telaş verici gidişatı, tabiatın yok edilişi üzere bir sürü şey beni epey olumsuz etkilemiş, umudumu kaybeder üzere olmuştum. O anlarda bu müziğin melodi ve kelamları içimde yankılandı. “Geççek geççek elbette bu da geççek, gör bak umudun gününü gün etçek”. Hepimize âlâ gelecek bir müzik yazmalıyım dedim. Tahminen bu müzik bizi biraz teselli eder, bize moral verir, umut olur diye düşündüm. Dilerim ki “Geççek” yüzünüzde bir gülümsemeye vesile olur ve hepimize âlâ gelir.”
İşte Tarkan’ın Geççek müziğinin kelamları:
Daima köşeye sıkıştırmadı mı?
Daha evvel de güya
Sırtımızdan vurmadı mı?
Bu kaçıncı darbe birinci değil ki
Düştük evet lakin kalkmadık mı?
Biz daima hayata meydan okumadık mı?
Sen ferah tut içini
Biz neleri atlatmadık ki
Geççek geççek elbette bu da geççek
Gör bak umudun gününü gün etçek
Oh oh zilleri takıp oynıycaz bu biçimde
O çiçekten günler fazlaca yakın inan
Gitçek gitçek geldiği üzere gitçek
Her şeyin sonu var, bu zahmet de bitçek
O çiçekten günler hayli yakın inan
Dayan, birden fazla gitti azı kaldı Yapma!
Güze, kışa boğma yazını
Yakındır sabrın zaferi
Sen ferah tut içini
Biz neleri atlatmadık ki
O çiçekten günler epey yakın inan
Her şeyin sonu var bu sıkıntı de bitçek
Beni sorarsan
Ben de güzel değilim pek
Kalmadı eski neşem hiç
Tadım tuzum yok pek
Dar dar dar geliyor Ruhuma vücudum
Har har yanıyorum Küle dönmek üzereyim
Bi suyun akışındayım
Bi gidiyorum bilakis
Bi arkadaşım ümitle
Bi aram açık bahtla
Tarkan’ın yeni klibi ve müziğindeki kelamlar bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu. Toplumsal medyada Geççek’le ilgili yüz binlerce paylaşım yapıldı.
“SANAT BU”
Toplumsal medyayı etkin kullanan ve gündemdeki mevzularla ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken komedyen Şahan Gökbakar da Tarkan’ın yeni müziğine sessiz kalmadı. Şahan Gökbakar Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Kimisi politik anlar, kimisi pandemi anlar, kimisi dünyadaki berbatlıklar anlar ve bazıları de diğer şeyler. Anladığındır, hissettiğindir o müzik senin için. Sanatkarın hislerini ve sebeplerini sorgulamayın, kendi hissettiklerinize odaklanın, keyif alın. Sanat bu biçimde birşey” sözlerini kullandı.
“HEPİMİZE ÂLÂ GELECEK BİR ŞARKI”
Bugün yeni bir paylaşım yaparak ‘Geççek’ müziği ile ilgili hislerini lisana getiren Tarkan şu sözleri kullandı: “Bir yıl kadar evvel ruh halimin fazlaca güzel olmadığı bir devirden geçtim. Pandemi, dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın telaş verici gidişatı, tabiatın yok edilişi üzere bir sürü şey beni epey olumsuz etkilemiş, umudumu kaybeder üzere olmuştum. O anlarda bu müziğin melodi ve kelamları içimde yankılandı. “Geççek geççek elbette bu da geççek, gör bak umudun gününü gün etçek”. Hepimize âlâ gelecek bir müzik yazmalıyım dedim. Tahminen bu müzik bizi biraz teselli eder, bize moral verir, umut olur diye düşündüm. Dilerim ki “Geççek” yüzünüzde bir gülümsemeye vesile olur ve hepimize âlâ gelir.”
İşte Tarkan’ın Geççek müziğinin kelamları:
Daima köşeye sıkıştırmadı mı?
Daha evvel de güya
Sırtımızdan vurmadı mı?
Bu kaçıncı darbe birinci değil ki
Sen ferah tut içini
Biz neleri atlatmadık ki
O çiçekten günler fazlaca yakın inan
Her şeyin sonu var, bu zahmet de bitçek
O çiçekten günler hayli yakın inan
Dayan, birden fazla gitti azı kaldı Yapma!
Güze, kışa boğma yazını
Yakındır sabrın zaferi
Sen ferah tut içini
Biz neleri atlatmadık ki
O çiçekten günler epey yakın inan
Her şeyin sonu var bu sıkıntı de bitçek