Sakarya’da hortum esnasında yaşadıkları kaygı dolu anları anlattılar

KesikÇayır

New member
Sakarya’da hortum esnasında yaşadıkları kaygı dolu anları anlattılar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafınca yapılan ikazların akabinde evvelki sabah saatlerinde çıkan fırtına daha sonrası Karasu ilçesinin kıyı açıklarında akşam saat 18.00 sıralarında hortum oluştu. Kıyıya yakın bir bölgede oluşan hortum ilçe genelinde dehşet dolu anlar yaşattı. Kıyı kısmına hakikat yaklaşan hortum ilçenin biroldukca farklı noktasından da görüldü.

KARAYA ULŞTIĞINDA TESİRİNİ YİTİRDİ

Birtakım vatandaşlar dehşet dolu anların yaşandığı bölgeden kaçarak uzaklaşmak isterken kimileri ise cep telefonları ile o anları kayıt altına aldı. Deniz içerisinde büyüyen hortum, karaya ulaştığında tesirini yitirdi. Rastgele bir zararın yaşanmadığı dehşet dolu dakikalara şahit olan vatandaşlar ise o anları anlattı.

“EVLERE KADAR ULAŞIR DİYE KORKTUK”

Hortumun meskenlere ulaşabilme ihtimaline karşı korktuklarını aktaran Aysel Vural, “Zonguldak’tan geliyordum, Akçakoca’dan gördüm ve hortum mu yoksa bulut mu ne olduğunu anlayamadım başta. Yaklaştıkça 2 tane hortumun oluştuğunu gördüm, biri büyük oburu küçüktü. Küçüğü çabuk kayboldu. Kıyıya gelince burada otomobilden indim millet daima fotoğraf çekiyordu, baya büyük bir hortumdu. Daha fazla büyür mü diye korktuk, meskenleri de alır gdolayır diye heyecanlandık” dedi.

“BÖYLESE BÜYÜK BİR HORTUMU BİRİNCİ KERE GÖRDÜM”

Hortumun denizden, karaya hakikat büyüyerek geldiğini telaşlı biçimde izlediklerini söz eden Aziz Çabuk ise, “Dün burada iş yerimdeydim, oturuyordum ve yağmur yağmaya başladı. O esnada denize hakikat baktığım vakit iki tane hortumun çıktığını gördüm. Daha öncesinde ufak hortumlar oluyordu şu ana kadar fakat birinci kere bu biçimdesine büyük bir hortum gördüm. Denizden, karaya gerçek gelmeye başladı ve yaklaştıkça daha da büyüdü. Hayret içerisindeydik, epeyce şaşırdık. Karaya ulaşıp birtakım yerlere ziyan verecek diye epey endişelendik, korktuk. Herkes telaş içerisindeydi. olağanüstü, dehşet bir olaydı ve beşerler kaçıştı. 15-20 dakika daha sonra karaya gerçek ulaştı hortum, karaya geldiğinde tesirini kaybetti tabi lakin kumları havaya kaldırdı. Karaya ulaştığında meskenlere ziyan vereceğini düşünüyorduk lakin yavaş yavaş tesirini kaybetti ve buradaki yola çıktığında da büsbütün kayboldu gitti. senelerdan beri buradayız ve birinci kez bu biçimde bir olayla karşılaştık, tabir edilmez bir şey, epey kötüydü” diye konuştu.