Samsun’da kimsesiz adam ile farenin dostluğu

KesikÇayır

New member
Samsun’da kimsesiz adam ile farenin dostluğu Aslen Trabzon Tonyalı olan Gurur Yeşilbaş, annesini kanser hastalığından daha sonra kaybetmesinin akabinde kimsesiz kaldı.

Samsun’da sokaklarda yaşayan ve dereden balık tutarak, hurda toplayarak geçinmeye çalışan Yeşilbaş, 4-5 aydır kayalıklarda dost olduğu fare ile yarenlik ediyor.

EKMEĞİNİ FAREYLE PAYLAŞIYOR

Bulduğu ekmeğini bile fare ve yavrularıyla paylaşan Erdem Yeşilbaş, ekonomik durumu olmamasına karşın son lokmasını bile fareyle paylaşmaktan dolayı huzur duyduğunu söylemiş oldu.

DOSTLUKLARI KAMERADA

Her gün fareyi beslediğini lisana getiren Erdem Yeşilbaş ile farenin dostluğunu gösteren görüntü o anda dere kenarında bulunan bir vatandaş tarafınca uzunca bir süre kayıt altına alındı.

Görüntüde fare Onur Yeşilbaş’ın elinden ekmek alıp yavrularına götürmesi ve Yeşilbaş ile oynaması görünüyor.

“GELME SAATİMİ EZBERLEMİŞ GİBİ”

Fare ile kurduğu dostluğu anlatan Erdem Yeşilbaş, “Yaklaşık 4-5 aydır fare ile arkadaşlık yapıyorum. Hoş bir dostluğumuz oluştu. Birçok ziyanlı insanlardan fazlaca daha düzgün. Hayvanlara karşı hayli hassasım. Allah her şeyi bizim için yaratmış. Öteki birinin eliyle fare beslediğini duysam inanmazdım ancak kendim besliyorum. Fareyi beslediğim anı da o an talih yapıtı yanımda duran birisi kayıt altına almış. Fareler epey ürkek hayvanlar. bu biçimde bir dostluk kurmamız bana da garip geliyor. Günde 3-4 sefer yanıma geliyor. Bu sabah da kendisini ve yavrularını besledim. Gelme saatlerimi ezberlemiş üzere. Burada balık tutuyorum, 5 dakika daha sonra yanıma geliyor. Farenin 4 tane de yavrusu var. Annesi ile gelince onları da besliyorum. Fareyle dostluğumuzu gorenler oluyor. ‘Korkmuyor musun’ diye soruyorlar. kimi vakit balık tutarken fare sırtıma atlıyor” dedi.

“1 LOKMAMI BİLE PAYLAŞIYORUM”

Sıkıntı geçim koşulları altında bile fare ile dostluğunun devam ettiğini lisana getiren Yeşilbaş, “Zorlu kış kuralları geliyor. Kimsem yok. Tek başına yaşayan bir beşerim. Yetkililerin beni görmesini istiyorum. Sokakta yaşıyorum. her insanın kendisini benim yerime koymasını istiyorum. kimi vakit 1 lokma ekmeğim oluyor onu da fare ile paylaşıyorum. Ben de o denli huzur buluyorum. Kendi ekmeğimi onlarla paylaşıyorum” diye konuştu.