Sarıgül: Ankara’ya anahtarı teslim almaya geliyoruz

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Sarıgül: Ankara’ya anahtarı teslim almaya geliyoruz Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül, Tokat’ta basın toplantısı düzenledi. “Vatandaşımız bayramın geldiğini, gittiğini anlayacak durumda değil” diyen Sarıgül, “Emeklimiz, memurumuz, emekçimiz, çiftçimiz sıkıntı durumda. Yanlış tarım siyasetleri ile üretim durma noktasında. Çiftçimiz borçlu. Bu sıkıntılar aslında yalnızca Tokat’ımızın değil, ülkemizin genel meseleleri. İnanın bize çözeceğiz. Biz değişimin anahtarıyız ve Ankara’ya anahtarı teslim almaya geliyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÇİFTÇİMİZ ÜZGÜN, MAĞDUR”

Ziraî üretimin ve çiftçinin neredeyse büsbütün “unutulmuş” durumda olduğunu belirten Sarıgül, “Tütüne yasak var, üretim sınırlaması var. Değerli tarım eserlerimiz gerektiği üzere ekilemiyor, üretilemiyor. Çiftçimiz üzgün, çiftçimiz mağdur, bunun bulunmasına asla müsaade veremeyiz. Çiftçimizin yüzü gülmeden, bizim yüzümüz gülmeyecek” formunda konuştu.

“İMF BASKISIYLA GETİRİLEN ÜRETİM YASAKLARI DERHAL KALDIRILMALIDIR”

İktidara geldikleri takdirde uygulayacakları tarım siyasetini anlatan Sarıgül, “Derhal lakin derhal IMF baskısıyla getirilen üretim yasakları kaldırılmalıdır. Kimse bizim ne ekeceğimize, ne dikeceğimize karışamaz. Ben diyorum ki, Türkiye Değişim Partisi iktidarında, tarım politikalarımızı hiçbir lobinin baskısı altında kalmadan benim devletim planlayacak. Tarımda bilhassa ithalat lobisinin karşısında olacağız. Tarımda, faiz lobisinin de karşısında olacağız. Ve size kelam TDP iktidarında, ekilmeyen, biçilmeyen bir karış tarım yerimiz kalmayacak” sözlerini kullandı.

“DOĞA ANA BİZİMLE HESAPLAŞMASINA DEVAM EDİYOR, ‘DOĞAYI BOZMAYIN’ DİYOR”

Karadeniz bölgesinde yaşanan sel, heyelan üzere doğal afetlere ait de değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, “Rize’de toprak kayıyor. Düzce’de sel geliyor. Artvin’de dereler taşıyor. Zonguldak’ta canlar gidiyor. Tokat’ımız da maden baskısı altında eziliyor. Tabiat ana bizimle hesaplaşmasına devam ediyor, ‘Doğayı bozmayın’ diyor. Felaketlerden ders alacağız, uzun devirli etraf siyasetleri oluşturacağız. Türkiye Değişim Partisi olarak etraf davalarına özel hukuk ünitesi oluşturacak ve davaların takipçisi olacağız” dedi.

“GÖÇMEN SORUNU BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR”

Suriyelilerin akabinde son periyotta Türkiye’ye akın akın giren Afgan göçmenler karşısında hükümetin siyasetlerini eleştiren Sarıgül, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bir ülkede adalet yoksa, artırımlar durmuyorsa, işsizlik bitmiyorsa, yoksulluk azalmıyorsa, iktidar da kendini hala başarılı sayıyorsa, değişimin vakti gelmiş demektir. Sıkıntılarımıza her gün bir yenisi daha ekleniyor. Göçmen sıkıntımız büyüyerek devam ediyor. Elbet sıkıntı durumda olan ülkesinde yaşama talihi kalmayan bireylere yardım etmek evvel insanlık görevidir. Lakin bu problem ekonomik, türel, milletlerarası düzenlemeleri yapılmadan, göçmen siyasetleri belirlemeden yapıldığında büyük bir sıkıntıya dönüşüyor ve gerçekten dönüştü bile.

“KONTROLSÜZ VE PLANSIZ GÖÇE ‘HAYIR’ DİYORUZ”

Bu ülkenin kendi insanı yaşamak için yardım bekliyor. On binlerce Suriyeli ve Afganlı mülteci hayatımıza ortak oluyor, imkanlarımızdan faydalanıyor. Milletimin hak ettikleri evvel Suriyeliye artık de Afgan mültecilere veriliyor. Denetimsiz ve plansız göçe, daha fazla mülteciye ‘hayır’ diyoruz. Bu hak ve adalet kavramına sığmaz.”

“ESNAFIMIZIN, ÇALIŞANIMIZIN, PATRONLARIMIZIN BİR KAPANMAYA DAHA GÜCÜ KALMADI”

Covid-19 salgınındaki hadise artışına da dikkat çeken Sarıgül vatandaşlara seslenerek, “Esnafımızın, emekçimizin, patronlarımızın bir kapanmaya daha gücü kalmamıştır. Bu tatilin faturasının kapanma olmaması için seyahat edenler, tatil yapanlar kuralları lütfen unutmasınlar. Dünya yeni kurallar ile maalesef yeni yasakları konuşurken gereken ihtimamı göstermeli, tüm dünyaya örnek olabilmeliyiz” diye konuştu.