Seferler açıldı, yüksek otobüs bileti meblağlarından kaçan yolcu trene yöneldi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Seferler açıldı, yüksek otobüs bileti meblağlarından kaçan yolcu trene yöneldi Korona virüs önlemleri kapsamında durdurulan Tatvan-Muş-Elazığ tren seferlerinin kademeli normalleşmeyle bir daha başlatılması vatandaşı mutlu etti.

SEFERLER YİNE BAŞLADI

Muş’ta uzun müddettir korona virüs niçiniyle nakliyecilik hizmetine orta veren Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), kademeli normalleşmeyle bir daha seferlerine başladı. Hem iktisat tıpkı vakitte konfor bakımından bölge halkı tarafınca ağır biçimde tercih edilen demiryolu nakliyatı, vatandaşa hizmet sunmaya devam ediyor. Seferlerin bir daha başlamasıyla Muş Tren Garına gelen vatandaşlar; Tatvan, Genç, Palu ve Elazığ seyahatlerine başladı.

“KONFORLU VE UCUZ”

2 yıla yakın vakittir korona virüs niçiniyle tren seferlerinin durdurulduğunu ve bugün bir daha seferlerin başladığını belirten öğrenci Yusuf Turgut, “Çok şükür seferler açıldı. İnşallah birinci seyahatimi Elazığ’a yapacağım. Herkese iyi uğurlu olsun. Öğrenciyim, Bayburt’ta okuyorum. Elazığ’a gezmek için gidiyorum. Otobüsü tercih etmememin sebebi fiyatların yüksek olması, bütçemi aşmış olması. Treni daha konforlu ve daha ucuz olmasından dolayı epeyce seviyorum. Seferlerin bir daha açılması beni hakikaten hayli memnun etti” dedi.

OTOBÜS FİYATLARI YÜKSEK, TREN UYGUN

Seferler durdurulmadan evvel daima trenle seyahat yaptığını anlatan vatandaşlardan Nurettin Turgut ise “Elazığ’a, Solhan’a, köye gittiğimizde treni tercih ediyorduk. Bizim için hoş bir nimet. Korona virüs ortaya çıktığında her şeyden yoksun kaldık. Tren seferinin açılması bizim için epey hoş oldu. Allah’ın müsaadesiyle Elazığ’a trenle seyahat yapacağız. Memnunuz. Trenle konforlu, hoş ve rahat gidip geliyoruz. Otobüs fiyatları yüksek fakat tren seferleri hayli daha uygun. O yüzden treni tercih ediyorum” diye konuştu. (İHA)