Şehit babasının meskenine kaçak su cezası

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Şehit babasının meskenine kaçak su cezası Trabzon Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinde ve yaylalarda bulunan çeşmeleri kapattı. Vatandaşın kendi imkanlarıyla meskenine getirdiği suya sayaç taktı. TİSKİ elemanları köylerde kaçak su kullananları bulmak için ahırda, samanlıkta ve tarlalarda musluk aramaya başladı. Bir şehit babasının meskeninin altındaki ahıra, pencereyi kırarak girdiği tez edilen işçi, buldukları musluk niçiniyle de toplam bin 718 lira ceza yazdı.

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerleri ve yaylalarda vatandaşların kendi imkanlarıyla su getirip yaptırdıkları çeşme ve hayratları bir süre evvel kör tıpa ile kapattı. Köylülerin dağlardan yıllar evvel borularla meskenlerine getirdiği sulara da sayaç taktı.

Akabinde da Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon Yönetimi (TİSKİ) grupları, mahalle ve yaylalarda çeşme ve sayaca bağlı olmayan muslukları tespit etmek için çalışmalara başladı.

Konutların alt katında bulunan ahırlarda, samanlıklarda ve tarlalarda kaçak su arayan gruplara vakit zaman vatandaşlar da reaksiyon gösterdi.

ŞEHİT BABASININ KONUTUNA AHIRDAN GİRDİLER

Of’un Sıraağaç Mahallesi’nde 18 Kasım günü de emsal bir olay yaşandı. 2015 yılında Diyarbakır Silvan’da PKK’lı teröristlerce şehit edilen Özel Harekat Polisi Necmi Çakır’ın 72 yaşındaki babası Fahri Çakır’ın ahırına, argümanlara nazaran pencereyi kırıp giren TİSKİ elemanları buldukları bir musluktan dolayı kaçak su tutanağı düzenledi.

Toplam bin 718 lira ceza yazılan Fahri Çakır, “Kış gelince biz köy meskenlerinde olmayız. Bizim meskende de kimse yoktu. Komşuların dediğine göre gruplar ahırın penceresini kırıp içeriye girmişler. Ceza yazmışlar ve tebligatı da kapıyı asıp gitmişler. Ben bu ülkeye oğlumu verdim. Sesim çıkmadı. Bu cezaya da sesim çıkmaz. Ancak bana hırsız muamelesi yapmaları, benim onurumla oynamaları beni fazlaca kırdı. Bu suyu biz 50-60 yıl evvel dağlardan getirdik” diye konuştu.

BELEDİYENİN 1 KURUŞ YATIRIMI YOK

Büyükşehir Belediyesinin bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu, kentin dağ köylerinde ve yaylalarında tıpkı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, “Buralarda belediyenin 1 metrelik borusu yok. 1 kuruş yatırımı bulunmuyor. Sular hayli uzun vakit evvel vatandaşlar tarafınca ya dağlardan borularla getirilmiş ya da sondaj ile çıkarılmış. Belediye gelmiş sayaç bağlamış, su faturası düzenliyor bir de utanmadan atık su bedeli alıyor. Şehit babasının konutuna pencere kırıp girmek ne demek? Beşerler hırsızlık yapıyor edasıyla musluk aramak, boru aramak fazlaca berbat bir şey” sözlerini kullandı. Çakıroğlu, yaşanan sıkıntıları belediye meclis toplantısında da gündeme getirdi.

MAHKEME İPTAL EDİYOR

Öte yandan birebir mahallede, TİSKİ elemanlarının H.R.Ç isimli bir şahsa, kaçak su kullanmaktan tutanak tutup ceza yazdı. H.R.Ç, kullandığı suyu kendi imkanlarıyla çıkardığını ve kaçak olmadığını ileri sürerek Of Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Yapılan yargılama kararında da mahkeme, TİSKİ’nin uygulamasının hukuka alışılmamış olduğuna kanaat getirerek tutanağın iptaline karar verdi.