Sen de “İlk Yardım Kahramanı Ol”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Sen de “İlk Yardım Kahramanı Ol”
Kızılay, hayatımızın her anında gerek duyulabilecek hayat kurtarıcı uygulamaların yer aldığı birinci yardıma yönelik farkındalık oluşturmak için her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü global olarak kutlanan “Dünya Birinci Yardım Günü”nde herkesi kahraman olmaya davet ediyor. 2021 yılında 11 Eylül’e denk gelen Dünya Birinci Yardım Günü’nün teması ise “Sen de okulunda ve yaşadığın kentte Birinci Yardım Kahramanı Ol” olarak belirlendi.

Her konutta bir birinci yardımcı olması amacına adım adım ilerleyen, eğitim ve seminer programlarını arttırarak devam ettiren Kızılay, 26 vilayette 34 Birinci Yardım Eğitim Merkezi ile toplumda birinci yardım şuuru oluşturmak, mevt ve faydalanmaların azaltılmasına katkı sağlamak maksadıyla sertifikalı ve bilgilendirici eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Öğrencilere ve öğretmenlere yönelik İnançlı Davranış ve Birinci Yardım Eğitimi el kitabı ile animasyonlar geliştiren Türk Kızılay, bugüne kadar 218 bin 439 bireye sertifikalı birinci yardım eğitimi, 553 bin 936 bireye yüz yüze bilgilendirme eğitimleri verdi. Daha epeyce birinci yardım kahramanı yetiştirmek için çalışan Kızılay, birinci yardım eğitim merkezlerinin sayısını da arttırmayı hedefliyor.

Dünya Birinci Yardım Günü niye kutlanıyor?

Dünya Birinci Yardım Günü etkinlikleriyle, halkın birinci yardım ile ilgili sıradan uygulamaların hayat kurtardığını, her bireyin birinci yardım öğrenmek ve hayat kurtarmak için kâfi potansiyele sahip olduğunu fark etmelerini sağlayarak, birinci yardım öğrenmeye teşvik etmek, birinci yardımı öğrenmenin ne kadar kolay olduğunu göstermek, birinci yardım konusunda mahallî otoritelerin ilgi ve dayanağını artırmak, toplum tabanlı birinci yardım faaliyetlerinde paydaşlarla işbirliğinin artmasını sağlamak, birinci yardım hizmetleri konusunda her insanın sorumluluk taşıması ile ilgili toplumsal şuur oluşturmak ve “İlk Yardım Gönüllüsü” sayısını arttırmak amaçlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı