Sendika profesyoneli Robin Gosens, profesyonel futbolun gelişimini endişeyle izliyor

ahmetbeyler

Active member
1. FC Union Berlin’in profesyonel oyuncusu Robin Gosens, şu anda Alman milli futbol takımıyla uluslararası bir seyahatte. Profesyonel futboldaki bazı gelişmelere yönelik eleştirilerini dile getirdiği bir röportaj yapma fırsatı buldu.

“Kendimi bazen kalıpların dışında düşünen biri olarak görüyorum. Futbol şu anda genel olarak çok tehlikeli bir yolda ve bu da pek sağlıklı sayılmaz” dedi. Suudi Arabistan’da olası bir Dünya Kupası. “Daha fazla para, daha fazla ticaret. Kişisel olarak sporun ön planda olmasını ve iş dünyasına dönüşmemesini istiyorum. Ne yazık ki bunu bir dereceye kadar kabullenmek zorunda kalabiliriz.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

2030 Dünya Kupası’nın Güney Amerika’da oynanacak üç maçla başlaması, ardından Fas, İspanya ve Portekiz’de oynanması planlanıyor. Kararın hâlâ dünya federasyonu (Fifa) kongresi tarafından onaylanması gerekiyor.

Çarşamba günü Meksika’ya karşı

Gosens, futbolda maaşların orantılı olup olmadığı konusunda tartışılabileceğini vurguladı. Bekçi, “Ama sonuçta mesele arz ve taleple ilgili” dedi. “Dünyanın en popüler sporunda yer aldığımız için çok şanslıyız, bu da çok fazla paranın söz konusu olduğu anlamına geliyor ve bu da sözleşmelerimizi etkiliyor. Ama bunun için özür dilemem gerektiğini düşünmüyorum.”

Ailesine zorlukla bakabilen birinin futboldaki maaşlardan şikayet etmesini anlıyor. Gosens, “Ancak zihinsel sorunların hafife alınması ve insanların çok para kazandığınız için her şeye katlanmanızı talep etmesi bana zor geliyor” dedi. “O zaman bu iddia işe yaramıyor çünkü parayla eczaneye gidemem, iki hap alamam ve her şey yoluna girecek.”

Alman milli takımı ev sahibi ABD ile akşam saat 21.00’de Hartford’da karşılaşacak. Gelecek Çarşamba (sabah 02:00, ARD) Philadelphia’daki rakip Meksika olacak.