Sepetler promosyonlu ve büyük ambalajlı eserlerle doluyor

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Sepetler promosyonlu ve büyük ambalajlı eserlerle doluyor Fiyat artışları tüketiciyi promosyonlu satışlara yönlendirirken, süratli tüke-tim segmentinde büyük gramajlı mamüllerin satış hissesi ise yüzde 43’e ulaştı. Pandemiyle ivmelenen e-ticaret büyümesi ise süratle devam ediyor.

Pandemi periyodunda hızlanan e-ticaret ve ivmelenen süratli tüketim eserleri satışları ile perakendede ciro artırmaya devam ederken, tüketici ise büyük gramajlı ve promosyonlu eserlere yöneldi. Nielsen datalarına göre sigara alkol haricindeki süratli tüketim eserleri 2021 Temmuz prestijiyle 2010’a bakılırsa yüzde 50’lik ciro artışı yaşarken, promosyonlu satışların cirolardaki hissesi konut bakım ve şahsi bakım mamüllerinde yüzde 40’ı aşmış durumda. Tüketicinin yüzde 15’i promosyonlu eser için market değiştirebileceğini yüzde 44’ü ise faal olarak alışveriş için promosyon aradığını açıklarken, süratli tüketim segmentinde büyük gramajlı mamüllerin satış hissesi ise yüzde 43’e ulaştı.

KLASİK ÖNE ÇIKTI

Bilgilere nazaran süratli tüketim eserleri perakendesinin hem 2020-2019 kıyaslamasında yüzde 22 büyüme birebir vakitte 2021-2020 kıyaslamasında yüzde 25 büyüme kaydederken, büyümede küçük formatlı marketler ile klasik kanallar öne çıktı. Yüksek fiyatlar ve enflasyonun tesiri ile tüketicide promosyon hassasiyeti yükselirken, şahsi bakım eserleri cirosunun yüzde 43’ü, konut bakım mamüllerinin yüzde 42’si, konut bakımın yüzde 29’u süratli tüketim mamüllerinde ise cironun 33’ü promosyonlu satışlardan geliyor. Buna paralel olarak indirim niçiniyle marka değiştiren tüketici oranı ise yüzde 17’den yüzde 22’ye çıkmış durumda.

E-ticaret büyümeye süratle devam ediyor

NielsenIQ Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de e-ticaret büyümesinin pandemi öncesi düzeyin üzerinde kalmaya devam ettiğini belirterek, birinci 8 ayın sonunda geçen yılın tıpkı periyoduna oranla yüzde 89 büyüme yaşandığını aktardı. bu vakitte e ticaretin süratli tüketim eserleri pazarında %6’ya ulaştığını tabir eden Didem Şekerel Erdoğan, “Türkiye, bu oranla e-ticaretin satış tartısında en önde geldiği Çin (%30), Güney Kore (%26) ve ABD (%15) üzere ülkeleri yakından takip ettiği üzere, Avrupa’da da e-ticaretin en çok tartıya sahip olduğu ülkeler içinde İngiltere (%15) ve Fransa (%9)’dan daha sonra yer alıyor” dedi.

Didem Şekerel Erdoğan

Dorukta Türk kahvesi var

Öteki taraftan stoklama alışkanlığı devam ederken, tüketici birtakım eser kümelerinde bilhassa büyük gramajlı eserleri tercih ediyor. Besin ve alkolsüz içecek cirolarının yüzde 45.4’ü büyük gramajlı eserlerden gelirken, şahsi bakım mamüllerinde bu oran yüzde 35.6, paklık mamüllerinde ise yüzde 35.4 düzeyinde. NielsenIQ datalarına göre e-ticarette en epeyce büyüyen birinci 5 kategori Türk kahvesi, hazır kahve, çay, konut temizleyicileri ve deodorantlar oldu.

Günün Trend Görüntüsü

Daha fazla göster