Sevenlerinin gönlünde paşaların paşasıdır

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Sevenlerinin gönlünde paşaların paşasıdır 28 Şubat davasında er pozisyonuna düşürülen emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi “Kalplerindeki Atatürk ve vatan sevgisini de alabilecekler mi?” diye sordu.

Kamuoyunda “28 Şubat Davası” olarak bilinen, emekli 14 general ve amiralin ömürboyu mahpus cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanan davada, idari süreç olarak rütbeleri alındı. “Er” pozisyonuna düşürüldü. Yaşları 75 ile 88 içinde değişen kumandanların birinin sonda takılı olarak cezaevinde tutulduğu, Çetin Doğan’ın rahatsızlığı yüzünden yürümekte zorluk çektiği, Çevik Bir de ise unutkanlık baş gösterdiği bildirildi. Avukatları, müvekkillerinin adil yargılanmadıklarını ve hak ihlalleri nedeni öne sürülerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracak. Eski 1’nci Ordu Kumandanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, hükümlü kumandanların general ve amirallik rütbelerinin alınmasını SÖZCÜ’ye kıymetlendirdi.

ER DE BİREBİR STATÜDE

Nilgül Doğan, şunları söylemiş oldu: “Rütbelerinin alındığına ait haber portallara düştüğü andan itibaren telefonlarım hiç durmadı. Çetin Doğan’ı ve öbür kumandanları yakından tanıyanlar hakikaten epeyce üzüldüklerini söz ettiler. Onları ben teselli ettim. Bana nazaran; ülkeye en yakınlarını bile ihmal ederek hizmet vermiş, dağda, taşta ülkenin birlik ve bütünlüğüne göz dikenlerle savaşmış, yurtiçi ve yurtdışı vazifelerini Atatürk’ün izinde kalarak cansiperane yapmış bir orgeneral de, er de aynı pahada ve statüdedir. Vatan için canını vermiş şehidin, savaşmış gazinin pahası bir orgeneralden daha mı aşağıdır? Hayır. Eşlerimizin tırnaklarıyla kazıyarak aldıkları rütbeleri, iftiralarla almaya kalkanlar, onların bu vatana verdikleri hizmetleri, aldıkları üstün hizmet madalyalarını, hele hele kalplerindeki Atatürk ve Vatan sevgisini de alabilecekler mi? Onlar sevenlerinin gönlünde paşaların paşasıdır”