Sevinç ama aynı zamanda özeleştiri – Augsburg’a karşı puan kazanmaya yönelik oylar

ahmetbeyler

Active member
Kevin Volland’ın FC Augsburg’a son attığı gol, 1. FC Union Berlin’in aylardır süren mağlubiyet serisine son verdi. Daha sonra kahramanlar “hak edilmiş” bir puan kazanmanın mutluluğunu yaşadılar. Bu arada Robin Gosens özeleştiri yaptı.

Kevin Volland: Bu bir duygu karışımıdır. Bir yandan oyun bizim aşamamızın o kadar tipik bir örneğiydi ki açığın peşinde koşmak zorunda kaldık. Ancak genel olarak nasıl bir performans sergiledik ve ne kadar yatırım yaptık; bugün çok iyiydi! Sonuçta 3 puanı hak etmiş olacaktık. Bugün biraz farklı bir sistemle uzun topların yanı sıra dominant futbolu da sahaya taşımaya çalıştık. Sahada bunu oldukça iyi uyguladığımızı hissettim. Antrenör maç sonrasında bize anın tadını çıkarmamız ve bu olumlu duyguyu sonraki maçlara da taşımamız gerektiğini söyledi.

Robin Gosens: Penaltı durumunda düelloya bu kadar riskli bir yaklaşım sergileyip takıma gereksiz sıkıntı yaşattığım için kendimi suçlamalıyım. Eğer sadece rakiple yüzleşirsem, şu anda olandan çok daha az şey olur. Ancak yine de topu biraz daha erken aldığım ve hakemin faul çalmaması gerektiği yönündeki fikrimi savunuyorum. Beraberliğin ne kadar geç geldiğini görünce rahatlama oldu diyebiliriz. Bu noktayı yanımıza aldığımız için mutluyuz ama çok daha fazlası mümkün olabilirdi.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Jess Thorup (basın toplantısında): Benim açımdan bugün iki farklı yarı vardı. Aradan önce iyiydik, kontrol bizdeydi ve iyi çözümler bulmaya devam ettik. İkinci yarıyı artık beğenmedim. Topu iyi kullanamadık ve çok fazla geriye koştuk. Union daha sonra daha iyi oynadı ve çok fazla baskı kurdu. Sonuna kadar ilk defa temiz bir sayfa tutmayı başaracağımızı umuyordum. Bu işe yaramadı ve bu yüzden sadece bir noktaya geldi.

Marco Grote (basın toplantısında): Maça iyi başladık, bu kadar uzun bir süre galibiyet alamamanın ardından bu beklenemez. Ama sonra erişim sorunu yaşadık, mesafelerimiz giderek geride kaldı ve kompaktlığımız eksikti. Futbol açısından ve oyunun açılışında da güzel pasajlarımız oldu. İkinci yarıda çok büyük bir irade, enerji ve inanç vardı, özellikle de aleyhimize verilen penaltı ve kaçırılan penaltı nedeniyle işler ters gitti. Sonunda 1:1 fazlasıyla hak edilmişti.