‘Şeytan çıkaracağım’ diyerek 13 yaşındaki öğrencisini istismar ettti

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
‘Şeytan çıkaracağım’ diyerek 13 yaşındaki öğrencisini istismar ettti İstanbul Tuzla’da özel ders verdiği 13 yaşındaki öğrencisine dua okuyup ‘şeytan çıkaracağım’ diyerek cinsel istismarda bulunduğu nedeni öne sürülerek tutuklu yargılanan öğretmen B.A.E., 16 yıl mahpusa çarptırıldı.

Olay, Tuzla’da 8 Eylül 2019 tarihinde meydana geldi. Argümana nazaran, 9. sınıf öğrencisi E.M.U.(13), özel ders aldığı ve bununla birlikte komşusu olan İngilizce öğretmeni B.A.E.’nin meskenine gitti.

B.A.E., çocuğa 50 lira para vermek istediğini söyleyerek, ‘bu parayı sana papaz gönderdi’ halinde kelamlar söylemiş oldu. Hristiyanlık ile ilgili kıssalar anlatan ve dua okuyup şeytan çıkaracağını söyleyen B.A.E., gözlerini siyah bir bezle bağladığı çocuğun soyunmasını istedi. Dua ederek ‘şeytanlar çıkacak’ deyip mağdura cinsel istismarda bulundu.

AĞLAYARAK ANNESİNE ANLATTI

13 yaşındaki E.M.U., yaşadığı vahim olayı annesine, “Dün gece epeyce berbat şeyler oldu. B.A.E., bana epeyce berbat şeyler yaptı” kelamlarıyla anlattı, ağlamaya başladı. Şikayet üzerine tutuklanan öğretmen B.A.E. hakkında, “Eğitici, öğretici yükümlülüğü bulunan bireyler tarafınca çocuğun cinsel istismarı” hatasından 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar mahpusla cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Anadolu Ağır Ceza Mahkemesince görülen dava karara bağladı. Karar duruşmasına, tutuklu sanık B.A.E. cezaevinden getirilirken, sanık avukatı ile Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı da salonda hazır bulundu. Duruşmada kelam alan Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın atılı cürümden cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı, “Müvekkilimin kabahati işlediğine dair kanıt bulunmamaktadır” diyerek sanığın beraatini ve tahliyesini istedi.

Son kelamı sorulan sanık ise, “Ben muhakkak bu biçimde bir kabahati işlemedim. bu biçimde bir hareketi gerçekleştirecek birisi değilim. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

MAHKEMEDEN 16 YIL MAHPUS

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık B.A.E.’yi 15 yaşını doldurmamış mağdura karşı işlediği ‘çocuğun cinsel istismarı’ cürmünden 16 yıl mahpus cezasına çarptırdı. Sanığın evrelerdeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, sanık lehine takdiri indirim sebepleri bulunmadığından cezasında indirim yapılmasına yer olmadığına hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. (İHA)