Sezer: Okullara öğrenci başı 15 TL gönderilmeli

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Sezer: Okullara öğrenci başı 15 TL gönderilmeli Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Adana Şube Lideri Mehmet Sezer, “Milli Eğitim Bakanlığı okullara nüfusuna göre bir para göndersin. Biz öğrenci başına 15 TL diyoruz. Çok da büyük bir sayı değil ancak bu parayla okulun bütün problemleri çözülür” dedi.

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Adana Şube Lideri Mehmet Sezer, öğretmen atamalarında şikayetlere mevzu olan mülakatın ve kontratlı öğretmenliğin kaldırılması gerektiğini söylemiş oldu.

Mülakatın kaldırılmasını ve kontratlı öğretmenliğin kalkmasını yıllardır savunduklarını belirten Mehmet Sezer, “Bunu yıllardır söylüyoruz. Bu hususta halimiz net. Mülakatın kaldırılması gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Mülakat muhakkak kalkmalı” diyerek şunları söylemiş oldu:

KONTRATLI ÖĞRETMENLİK MUTLAKA OLMAMALI

“Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız. İmtihanlara, KPSS’ye girmiş almış puanını bu çocuğu eliyorsun, bu biçimde bir haksızlık olabilir mi? Genel Liderimiz Ali Yalçın da yıllardır bunu söylüyor. Şayet öğretmenliğe sahiden bir mahzuru var ise orada elenebilir lakin imtihanları kazanmış bir öğretmen adayının elenmesini kabul etmiyoruz. Kontratlı öğretmen de katiyetle olmamalı. Tüm öğretmenlerimiz 4 A dediğimiz takımlı öğretmenlik olmalıdır.”

‘BELEDİYE MODELİ’ UYGULANMALI

Mehmet Sezer, okulların gereksinimlerinin karşılanması için “belediye modeli” denilen bir sistem önerdiklerini belirterek “Nasıl ki Vilayetler Bankası belediyelere nüfusuna bakılırsa para gönderiyorsa, Ulusal Eğitim Bakanlığı da okullara nüfusuna bakılırsa bir para göndersin. Biz öğrenci başına 15 TL diyoruz. Çok da büyük bir sayı değil ancak bu parayla okulun bütün sıkıntıları çözülür, okullar rahatlar, veli ile öğretmenler yönetimciler karşı karşıya gelmez” diye konuştu.

BAKAN’IN MÜDÜR AZARLAMASI YANLIŞTI

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Şanlıurfa’da öğrencilerin önünde bir okul müdürünü azarlamasına da değinen Sezer, “Bakan Bey’in yaptığını gerçek bulmuyorum. Şayet müdürün bir yanlışı var ise bunu öğrencilerin olmadığı bir yerde kendisine özel olarak söyleyebilirdi. elbette ki nasıl atadıysa nazaranvden alma hakkı da vardır. Alabilir de. Lakin tenkit yapacaksa ya da uyaracaksa da bunu öğretmeni rencide etmeyecek biçimde yapmalıydı” dedi.

ŞİMDİLİK YETMEZ ANCAK ‘EVET’ DİYORUZ

Mehmet Sezer, Memur Sen olarak vergi diliminin yükselmesi ve memurların maaşlarında kesintiler yapılmasıyla ilgili olarak verdikleri mücadelenin semeresini aldıklarını belirterek, şunları söylemiş oldu:

– Memurların Ocak ayında aldıkları artırıma karşın Mayıs, Haziran ayları üzere vergi matrahının kesilmesi niçiniyle maaşı düşüyordu. Bunun telafi edilmesi talebimiz vardı. Bize de sürpriz oldu. Yüzde 3’lük artırım bir nefes aldırdı fakat piyasadaki dalgalanma ortadan kalkarsa tamam diyeceğiz.

– Şimdilik yetmez fakat evet diyoruz. Şayet bu dalgalanma sürerse ek artırım talebimizi bir daha lisana getireceğiz. 1 Temmuz itibariyle toplu kontrattan kazandığımız artırım sonucumız var. Bu ortada Cumhurbaşkanı’nın memur maaşlarını Temmuz’da yine kıymetlendiririz demesini kıymetli buluyoruz.