Soyer: “her insanın hakkını muhafazaya devam edeceğim

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Soyer: “her insanın hakkını muhafazaya devam edeceğim
İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İzmir’in sıkıntılarını Ankara’da lisana getirmek üzere oluşturulan heyete dahil edilmemesini eleştirdi. İzmir Valisi ve iş dünyasının temsilcilerinin bulunduğu heyette İzmir Büyükşehir Belediye Liderinin da olması gerektiğinin altını çizen Lider Soyer, “Yüzde 58 oyla seçilmiş İzmir Büyükşehir Belediye Lideri olarak, bugün doğan bebekten, en yaşlı ninelerimize, dedelerimize kadar hepsinin hakkını nazaranvimin son anına kadar müdafaaya devam edeceğim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı birinci birleşimi, Tunç Soyer’in başkanlığında yapıldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki (AASSM) birleşimde, belediye şirketi İZBETON’un Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin, faaliyetlerine ait birer sunum yaptı.

“İZBETON kar etti”
İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, bugüne kadar yapılan çalışmalar ile gelecekte yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 3 yıl içerisinde İzmir genelinde 4 milyon 406 bin 229 tonluk (2.569 kilometre) asfalt çalışması yapıldığını aktaran Heval Savaş Kaya, “İnşaat ve kentsel alan takımları, bir daha birebir devirde 4 milyon 372 bin 997 metrekare (874 kilometre) parke kaplama çalışmasına imza attık. Sathi kaplama takımları, toplamda 6 milyon 576 bin 291 metrekarelik (1.315 kilometre) bir çalışma yaparak, üreticilerimizin tarlalarına, bahçelerine daha rahat ve itimatla ulaşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etti” dedi.
Kaya artan döviz kurlarına karşın İZBETON’un durumunu şu tabirlerle deklare etti: “Son vakit içinderda döviz kurlarında meydana gelen yükseliş ve buna bağlı olarak girdi maliyetleri süratle artıyor. İZBETON, iktisatta yaşanan düşüncelere ve kar emeli gütmeyen bir şirket bulunmasına karşın, kuvvetli mali yapısıyla 2019 ve 2020 senelerında kar etmeyi başardı. Şirketimiz, 2019 yılında 18 milyon 810 bin lira, 2020 yılında ise 12 milyon 69 bin lira kar etti. Ülkemizin ortasında bulunduğu ekonomik kasvetlere karşın, kuvvetli kurumsal ve finansal yapısıyla İzmirlilere hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”

İzmir’in kentsel dönüşüm modeli anlatıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin de kentsel dönüşüm süreçlerine yönelik bir sunum yaptı. Şahin, kentsel dönüşümde uyguladıkları kademeleri anlatarak, yerinde ve uzlaşmaya dayalı dönüşümün uzun soluklu, kuvvetli fakat sonunda herkesi şad eden bir formül olduğunu lisana getirdi.

“Türkiye’de bir ilk”
Sokak hayvanlarının denetimsiz üremesini engellemek, hayvan hakları ve halk sıhhatini korumak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Veteriner Tabipleri Odası içinde yapılması planlanan protokole ait Lider Soyer’e yetki verilmesine yönelik gündem unsuru de mecliste oy oldukçaluğuyla kabul edildi. “Sahipsiz Köpeklerin Rehabilitasyon Hizmeti Projesi” kapsamında yapılacak protokole ait konuşan ve çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Lider Tunç Soyer, bu çalışmanın Türkiye’de bir birinci olduğunu tabir etti. Lider Tunç Soyer, “Tabii ki son noktası değil en harikası değil. Lakin birinci sefer Türkiye’de Veteriner Tabipleri Odası’nı da işin içine alan tahlil arayışına giriyoruz. Bunun epeyce değerli olduğunu düşünüyorum. Gündeme getiren arkadaşlara teşekkür ediyorum. elbette eksikler olabilir. Bir yıl içerisinde bunlar da giderilir. Daha düzgününü yapmak mümkün. Lakin bu irade değerli. Diliyorum ki bu İzmir’e daha fazla yarar getirsin” diye konuştu.

Lider Soyer kırgınlığını lisana getirdi
Meclisin kapanış kısmında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, kentin problemlerine yönelik bakanlıklarla görüşmek üzere geçen hafta Ankara’ya giden heyete davet edilmemesiyle ilgili sitemini lisana getirdi. Soyer, “İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası liderleri, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri Ankara’ya bir çıkarma yaptı. İzmir’in birfazlaca talebini ilgili bakanlıklarda lisana getirdiler. Bununla iftihar ediyoruz. İzmir’in haklarını bakanlıklar nezdinde talep etmek hoş bir teşebbüs. Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’i de götürmüşler. İzmir Valisi, hepimizin valisi. Gönül isterdi ki ‘Arkadaşlar, lojistik alanını konuşmaya gidiyoruz. Organize sanayi bölgelerini konuşmaya gidiyoruz. Bu kentin Büyükşehir Belediye Lideri niye yok’ demesini beklerdim. Bakanlarımızın da ‘Arkadaşlar bana geliyorsunuz lakin sanki bu konularda İzmir Büyükşehir Belediye Lideri ne düşünüyor?’ demesini beklerdim. Bunlar olmadı, güzel olmadı. Lakin ben şunu söylemek isterim; yüzde 58 oyla seçilmiş İzmir Büyükşehir Belediye Lideri olarak, bugün doğan bebekten, en yaşlı ninelerimize, dedelerimize kadar hepsinin hakkını nazaranvimin son anına kadar müdafaaya devam edeceğim” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı