Stefan Kuntz: ”Hangi ekip olursa olsun onları zorlayacağız”

tesbih

New member
Stefan Kuntz: ”Hangi ekip olursa olsun onları zorlayacağız” Dünya Kupası Elemeleri G Kümesi 9. maçında A Ulusal Futbol Kadrosu alanında Cebelitarık’ı 6-0 mağlup etti. Maçın akabinde basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Ulusal Futbol Grubu Teknik Yöneticisi Stefan Kuntz, Bugün yanlışsız oyuncuları seçmekte hayli zorlandığını tabir ederek, ”Hepsi epey uygun bir hafta geçirdi. Burada vermiş olduğumuz karar şu oldu. Hangi grup olursa olsun kapı aralandığında orada olacaktık. Grubum inanılmaz bir tutkuyla oynadı bugün. Taraftara birinci kıvılcımı biz sıçrattırmak istiyorduk, daima birlikte bu kararı elde edebilmek için. Öbür maçlardan çıkan sonuçlar bizim Karadağ maçında rastgele bir fark üretmeyecek. bir daha kazanmak zorundayız. Kadro içerisindeki değişiklikler olacak ve sistemimizi müdafaamız gerekiyor” dedi.

”HANGİ GRUP OLURSA OLSUN ONLARI ZORLAYACAĞIZ”

Maç içerisindeki skora değinen Kuntz, ”Bugün mümkün olduğu kadar fazlaca sayıda gol atarsak yaptığımız işin manası olacaktı. Bunu gösterdiler. Yolun sonu değil bu, biz devam edeceğiz. Hangi grup olursa olsun onları zorlayacağız. sonucumız buydu futbolcularla ve bunu dışa vurdular. Kadromun mentalitesini görmüş oldum, bu biçimdece epeyce mutlu kaldım” tabirlerini kullandı.

”YUSUF YAZICI EFOR GÖSTERİRSE ONU KABUL EDERİZ”

Yusuf Yazıcı’nın takımda olmamasıyla ilgili soruya değinen Alman Teknik Adam, ”Bu noktadaki genel oyuncu seçim kriterlerimize çeşitli seçimler tesir ediyor. Bir tarafta kendi kulüplerinde kaç dakika, hangi mevkide oynadığına, hangi oyuncuyla hangi taktikle oynuyor onlara bakıyoruz. Yusuf, Mart ayında bize yardımcı olmak istiyorsa bu biçimde kulübünde oynaması değerli. Bu yüzdende bu vakti kullanıp Lille’de daha epey oynamaya gayret gösterirse onu o denli bir durumda kabul ederiz” halinde konuştu.

”HIZLI BİR FORMDA TOPARLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Ekibin mevcut durumuna değinen Kuntz, ”Önümüzdeki günlerde mümkün olduğunca süratli bir biçimde toparlanmaya çalışacağız ki tüm takımımız eksiksiz olarak bir daha sonraki maça hazır olsun. Yarın duruma bakmamız gereken Abdülkadir, Cengiz ve Ozan’a da bakacağız. Tolga’yı da daha sonradan dahil ettik. Yusuf Sarı da bize eşlik edecek. Onlar bize eşlik edecek ki Karadağ’a giderken takımımız sağlam olsun” dedi.

”SONUÇTAN MUTLUYUM LAKİN YOLUN BAŞINDAYIZ”

Türkçe konuştuğu sözlerle ilgili soruya yanıt veren Stefan Kuntz, ”Ben seninle konuşmak istiyorum yemekten daha sonra.’ En azından oyunculara bunu söyleyebiliyorum. Türkçe söylemeyi başardım bunları. Şuana kadar 4 Türkçe dersi alabildim. Evvelce oyunculuk vaktimde fazlaca güzel bir öğrenci değildim. Aslında grupta olan değişikliklerin olup olmadığını siz daha uygun değerlendirirsiniz. Siz daha yeterli tanıyorsunuz. Bu soruyu sizin cevaplandırmanız daha uygun olacaktır. Kadroya baktığımda takım ruhu oluşuyor grup birbirine yaklaşıyor. olağan olarak sıradan yanlışlar yapıyoruz. Diğer maçlarda bize daha büyük ceza kesilecektir. Çok tutkulu oynuyoruz. Her gün çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Sonuçtan mutluyum ancak yolumuzun daha başındayız. Bu maçı tahlil edeceğiz yarın ve elimdeki oyunculara bakacağım. Oyuncuların yansılarını goreceğiz. daha sonra birlikte maç planımızı yapacağız. Kimi planlarda değişiklikler yaptık. Kimi oyuncuları erken çıkardık, kimilerini dahil etmedik. Karadağ maçında kimi değişiklikler yapma imkanımız olacak. Orada kazanmak için seçeceğimiz kadroyu tespit edeceğiz” diye konuştu.