Steven Skrzybski, 1. FC Union Berlin ile Holstein Kiel arasında paralellikler görüyor

ahmetbeyler

Active member
Hazırlık aşamasında sakatlıktan kaynaklanan aksaklıklar artık tarih oldu ve bir haftalık milli ara, Steven Skrzybski'ye Pazar günü tam güçle oynayabilmesi için ek süre verdi. 31 yaşındaki futbolcunun kariyeri çok sayıda sakatlıkla dolu, forvet birçok maçı kaçırdı ve hepsinden önemlisi eski aşkı 1. FC Union Berlin ile pek çok karşılaşmayı kaçırdı. Hatta 22 Temmuz 2023'teki hazırlık maçında yine sakatlanmıştı. Yine de An der Alten Försterei stadyumunda oynanan bu maçı hâlâ hatırlıyor çünkü “Yıllar sonra bile sana gösterilen büyük sevgiyi hâlâ yaşadım. Köpenick'teki bu özel deneyim hakkında Steven Skrzybski şunları söylüyor: “Kulübü bu hale getiren de bu.

Sakatlıklar Steven Skrzybski'yi geriletmeye devam ediyor

2018 yazında FC Schalke 04'e transfer olduktan sonra kariyerinin seyrine bakıldığında, Berlinli futbolcunun kulübe karşı ikinci rekabetçi maçını ancak Pazar günü (15:30) oynaması neredeyse trajik olarak tanımlanabilir. 2001'den bu yana tüm altyapı takımlarında çalıştığı ve profesyonel bir futbolcu olduğu Holstein Kiel ile iç saha maçına çıktı.

Sekiz yıldan fazla zaman geçti ama sevdiği kulüple yolları yalnızca bir kez kesişti. Ve Skrzybski, 2019/20 sezonunun son Bundesliga maç gününde Fortuna Düsseldorf'a karşı aldığı 3-0'lık yenilgiyi gerçekten düşünmek istemiyor. Eisernen, Bundesliga'daki ilk sezonunda kolayca ligi elinde tutarken, Fortuna küme düştü ve Skrzybski, FC Schalke 04'e dönmek zorunda kaldı. Gelsenkirchen'de iki buçuk yıl geçirdi, sadece 32 rekabetçi maç oynadı ve 2015'te de orada küme düştü. 2021 yazı.

Steven Skrzybski (solda, Fortuna Düsseldorf formasıyla) 1. FC Union Berlin'e karşı yalnızca bir kez rekabetçi bir maç oynadı.Kontrast/İmago

1. FC Union Berlin temelde yalnızca Bundesliga'ya yükselme, güvenli düşme ve Konferans Ligi'ne katılma hakkı kazansa da, “benim gelişimim biraz farklıydı” diyor. Kendisine sık sık kalıp kalamayacağı ve bu başarı öyküsünün bir parçası olup olamayacağı sorusu soruldu. Ancak: “Union'da kalsaydım işlerin nasıl gideceğini bilmiyorsunuz. Yine de o zamanlar terfi konusunda gerçekten çok mutluydum, stadyumda canlı yayındaydım ve bu yüzden melankoli, kırgınlık ya da hayal kırıklığı yok, sadece yolculuğun neşesi var. Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama hayalimi Schalke'de gerçekleştirebildim. Her iki tarafın da işlerin kendi açılarından gidişatından memnun olduğunu düşünüyorum.”

“Ya şöyle olursa senaryoları üzerinde durmak yerine anın tadını çıkarıyorum; şu anda başardıklarınız ve gelecekte olacaklar. Kiel ile tarihi ilk terfi çok özel bir şey ve bunun bir parçası olabildiğim için çok minnettarım” diyor Steven Skrzybski, Störchen ile tarih yazdığı son ikinci lig sezonuna dönüp baktığında. İlk kez Schleswig-Holstein'dan bir takım 1. Bundesliga'da oynuyor, kendisi 26 maçta 10 gol atmıştı ve geçen sezon Kiel'in ikinci ligde oynadığı 34 maçın tamamında 15 gol atılmıştı.

Ayrıca, Eiserne'in Konferans Ligi'nde sona ermekten çok uzak olan, kulübü Avrupa'ya ve hatta Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan sportif gelişimine uzaktan hayran kaldı. Bu Steven Skrzybski için sürpriz değildi. Köpenick'ten ayrıldığında kulübün büyük potansiyelini biliyordu ve Başkan Dirk Zingler ile her zaman iletişim halindeydi. Belki biraz sürpriz olarak gelen tek şey, her şeyin bu kadar çabuk gerçekleşmesiydi. “Fakat hepimizin yıllar boyunca ortaya koyduğu çalışmaya tamamen değdi” diyor.

Geçen yılın Aralık ayında Steven Skrzybski (ortada), 1. FC Union Berlin ile 1. FC Köln arasındaki maçı Başkan Dirk Zingler (sağda) ile birlikte izledi.

Geçen yılın Aralık ayında Steven Skrzybski (ortada), 1. FC Union Berlin ile 1. FC Köln arasındaki maçı Başkan Dirk Zingler (sağda) ile birlikte izledi.Matthias Koch/Imago

Bu arada Skrzybski de Holstein Kiel'de yeni bir spor evi buldu. Şampiyonlar Ligi yerine ikinci ligde yer almasına rağmen bu tecrübeyi FC Schalke 04'te kazanmayı başardı. Ancak Kiel'deki medya baskısı Gelsenkirchen'dekinden tamamen farklıydı ve hala da öyle. “Burada gönül rahatlığıyla çalışabilirsiniz ve hataların affedilmesi daha kolaydır” diyor. Ancak uzak kuzeyde bile başlangıç zordu; forvet bir kez daha sakatlandı ve yeni bir teknik direktör de geldi. Ancak Skrzybski oyun fikrinin kendisine çok uygun olduğunu fark ettiğinde hemen Kiel'de kalmak istediğini söyledi. “Antrenör ekibi ve takımdaki bu birliktelik benim için güzel bir durum ve kişisel düzeyde de iyi.”

Kiel'deki çalışanların özverisi Union'dakiyle kıyaslanabilir

Ancak Skrzybski için hepsi bu değil: “Çalışanların sevgisi ve bağlılığı her gün görülen bir olay değil. Herkes iki veya üç kişi için görev üstleniyor; bu düzeydeki bağlılık, Union'dakiyle kıyaslanabilir düzeyde.” Bu küçük paralelliklere rağmen Union her zaman benzersiz olmuştur. Stadyum fotoğraflarından bahsederken sesi çok coşkulu çıkan forvet, “Burada, Kiel'de olduğu gibi, Union'da da kulübü bu kadar eşsiz kılan, son derece kararlı ama bir o kadar da sakin bir başkan tarafından yönetilen birçok insan var” diyor. proje, Dirk Zingler'in 3 Ekim'deki genel kurul toplantısında sunduğu konuşmadan oluşuyor.

Elbette bu planların hayata geçirilmesi, profesyonel futbolculuk kariyerinden sonraki kariyeri gibi gelecekte de yatıyor. Neredeyse iki yıl önce U19 takımında oynamasına izin verildi. Demir Adamlara dönüşle birlikte antrenör olarak çalışmayı da düşünerek, “Daha sonra bu yönde bir şeyler yapmayı hayal edebiliyorum” diyor. “Kulübü hâlâ seviyorum ve bunu kesinlikle göz ardı edemem. Sporla ilgilenmek her zaman ilginçtir çünkü en iyi yaptığım şey bu. Union benim için her zaman çok özel bir kulüp olacak.” Ancak vücudu şu anda iyi durumda ve bu nedenle Steven Skrzybski, kendi kulübüne karşı 90 özel dakikayı sabırsızlıkla bekliyor.