Süleyman Demirel olsa bunların tozunu attırırdı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Süleyman Demirel olsa bunların tozunu attırırdı Zafer Partisi Önderi Ümit Özdağ SÖZCÜ HAFTASONU’na konuştu. Özdağ, Japonya’da doğdu. Almanya’da okudu. Siyasette daima gündemde oldu. Özdağ ile hem ailesini tıpkı vakitte siyaseti konuştuk. Muhalefeti de iktidarı da sert lisanla eleştirdi.

Ümit Özdağ uzun müddettir Türk siyasi hayatının ortasında ve ismi her devir gündemde olan bir isim… Annesi Gönül Özdağ, MHP bayan kollarının birinci genel başkanı… Babası ise 1960’ın Ulusal Birlik Komitesi üyesi Muzaffer Özdağ… Babasının müşavir olarak gorevlendirildiği Tokyo’da doğan 60 yaşındaki Özdağ, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nde siyaset, ideoloji ve iktisat eğitimi gördü. Gazi Üniversitesi’nde araştırma bakılırsavlisi, doçent ve profesör oldu. İdeal Ocakları’nda başlayan politik ömrü evvel MHP’de, daha sonra da GÜZEL Parti’de devam etti. Özdağ, iki aydır da kurduğu Zafer Partisi’nde genel başkanlık bakılırsavini yürütüyor. İstanbul Milletvekili Özdağ, siyaseti ve Türkiye’yi SÖZCÜ HaftaSonu’na anlattı.

BU HALE NASIL GELDİK?

Özdağ, Türkiye’nin durumu için şu değerlendirmeyi yaptı: “2018 lokal seçimlerindilk evvel bir kitap yayınladım. İsmini ‘AKP rejiminin kaçınılmaz çöküşü’ koydum. Bu çöküş süratle devam ediyor. 2011’de globalleşmenin gerileme sürecine girmesi ve dünyada dolaşan paranın Türkiye üzere ülkelere daha az gelmesi, Türkiye’nin üretimden kopması, bir de ekonomimiz ile toplumu ve devleti içten çürüten Suriye savaşı… Bu savaştan daha sonra Türkiye’ye gelen 5.3 milyon Suriyeli ve oburlarının oluşturduğu yük, referandum ile de yönetilemez bir devlet sistemi üzerine eklenince AKP’nin 2023 daha sonrasında iktidarda olmayacağı açık biçimde ortaya çıkıyor.”

“MUHALEFET İŞE YARAMIYOR”

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e atıfta bulunan Ümit Özdağ, “Demirel hayatta olsaydı AKP iktidarının tozunu dumanını atardı” dedi ve şu biçimde devam etti: “Bunun öbür tabiri de mevcut muhalefet işe yaramıyor demektir. Biz buna sarı muhalefet diyoruz. Ben sarı muhalefetin ortasından geliyorum, nasıl çalıştıklarını biliyorum. Rüzgar nereden eserse… Erdoğan’ın bloklaşma siyasetine hizmet eden muhalefet formu ile halkı ikna etmeleri mümkün değil. Türkiye’yi daha makûs yönetmesi mümkün olmayan bir iktidar yönetiyor. İleride tarih kitaplarında bu bir felaket süreci olarak anlatılacak.”

“ERDOĞAN’IN STRATEJİSİ…”

Özdağ, AKP iktidarının da ‘parlamenter sisteme’ dönmek istediğini savundu ve şöyleki dedi: “Bence Erdoğan bir strateji üzerinde çalışıyor. Muhtemelen parlamenter demokrasiye 2023 seçimi öncesi dönmeyi hedefliyor. Muhalefet anlamsız bir biçimde, lakin seçimlerden daha sonra tartışıp başarmamız gereken parlamenter demokrasiye dönüş çalışmalarını, Erdoğan da anayasa değişiklik sürecini başlattı. bir süre daha sonra Erdoğan yüzde 30’lar ile iktidarın en azından büyük ortağı olmayı hedefleyen bir müddetç içine girecek. Hedeflenen de AKP -İYİ Parti ortaklığı… Erdoğan ‘beraber değiştirelim’ diye davette bulunacak. Millet İttifakı kabul etmezse de Erdoğan onları halkın önünde samimiyetsizlikle suçlayacak. Bu Erdoğan’a oy katkısı yapar.”

Ümit Özdağ, açıklamalarını şöyleki sürdürdü: “Saraydan talimat almadan konuşmayan gazeteciler, siyasetçiler var. Bunlar son günlerde ‘Parlamenter sisteme dönelim, Türkiye kutuplaştı’ diyor. Türkiye’de kutuplaşmanın ana dinamiklerini oluşturan, senelerca muhalefete nefret kusanlar artık bu biçimde söylüyor. Muhakkak uzlaşma yerleri oluşturuluyor. Erdoğan’ın bununla birlikte seçimlerdilk evvel MHP’yi kendi siyaset paradigmasının dışına iteceğini düşünüyorum. Siyasi suikast argümanları ile ilgili benim de bilgim var. Sistemler sıkıştığı vakit müdahaleler çarçabuk gerçekleştirilebilir. İç dinamikler yahut yabancı servisler tarafınca yapılan suikastlar olabilir. Türkiye şu an da dünyanın en çok yabancı istihbarat servisinin bulunduğu operasyon alanıdır. Ülkeye 8 milyon yabancı doldurursanız, potansiyel iş birlikçi de doldurursunuz. Küçük bir Avrupa ülkesinin bile Hatay’da istihbarat elemanı var. Metrekareye bir istihbaratçı düşüyor.”

Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, terör örgütü IŞİD’in kendisine suikast düzenleyeceği bilgisini aldığını belirtip şunları söylemiş oldu: “Türkiye’de ne yazık ki suikastlar dalgası oluşturmak için gereken alt yapı var. Sorun bunun sonucunın verilip verilmediği… Ben devlet dışı kaynaktan IŞİD’in bana yönelik bir suikast yapacağı bilgisini aldım ve devlet kaynaklarından da bunu doğrulattım. Şayet ben doğrulatmasam, bu bilgiyi elde edemeyecektim. Devlet bu tip durumlarda ikaz yapmak zorunda.”

Devletin kendisine ek müdafaa vermediğini açıklayan Özdağ, “Benim bir polis müdafaam var ve 7 gün 24 saat benimle değil, esasen bu durum insani de değil. Hiç tehdit olmasa dahi genel liderlere ek muhafaza sağlanır. Lakin Süleyman Soylu bana şahsi nefretinden dolayı müdafaa vermemekte direniyor. Bana bir suikast teşebbüsü olursa, birinci sorumlu örgüt, ikincisi Soylu olur” tabirlerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ, AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimi kararlarını ‘mantıksız’ bulduğunu tabir etti ve niçinini şöyleki deklare etti: “Erdoğan iktidarda kalmak için her yolu deneyecektir. Kendi açısından bir mantık silsilesi var. Bize mantıksız gelen şeyler Erdoğan’ın diğer perspektiften kıymetlendirerek haklı çıktığı sonuçları doğurmuştur. Onun için 19 yıldır iktidarda… Bir de AKP iktidarının zayıf yanlarını gündeme getirmeyen muhalefetin, Erdoğan’ın kişiliğine odaklanması, bu biçimdece Erdoğan’a hizmet etmelerindendir. Sorun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişiliği değil, politikalarıdır.”