“Şüphelendim, ummadım”

ahmetbeyler

Active member
Union taraftarları, Timo Baumgartl’ı Ironman formasıyla nadiren gördü. O zaman yine Schalke’ye karşıydı.

Timo Baumgartl, Schalke’ye karşı oyunda sağlam bir savunma yaptı. Perşembe günü Union’ın Ajax’a karşı oynadığı kraker maçını tekrar izlemesi gerekiyor.Mathias Renner/City-Press GmbH

Timo Baumgartl’ın etrafı sessizleşti. 1. FC Union Berlin’in defans oyuncusu, son birkaç haftadır Demirlerin yükseldiği dönemde sadece destekleyici bir rol oynadı. Pazar gününe ve Schalke ile 0-0 berabere kalana kadar, 26 yaşındaki oyuncunun bu yılki hareket dakikaları sıfırdı.

Robin Knoche, Diogo Leite ve Danilho Doekhi üç kişilik savunmada sağlam bir yer edindiler ve Paul Jaeckel ilk yedek aday gibi görünüyordu. Diogo Leite, Schalke’ye karşı hastalığı nedeniyle yokken, Baumgartl ilk 11’deydi ve pek çok gözlemci bu kişiliğe şaşırmıştı.

“Bugün itibariyle Timo’ya daha çok inandık. Hafta boyunca yapılan antrenmanlarda iyi bir izlenim bıraktı ve orada Paul Jaeckel’in önündeydi” dedi.

“Üç ay sonra tekrar oynamak güzeldi. Uzun hastalıktan sonra tutanak toplamak benim için önemli,” diye açıkladı Baumgartl, geçen yılki ciddi hastalığına bir kez daha değinerek. Aylardır testislerindeki bir tümörle savaşıyordu, ameliyat ve kemoterapi tedavisine katlanmak zorunda kaldı.

Timo Baumgartl’ın 1. FC Union Berlin’deki geleceği belirsiz

Şimdi tüm hızıyla geri döndü, ancak Köpenickers’la geleceği hâlâ şüpheli. Şu anda ikinci yıl için Hollanda’nın en iyi kulübü PSV Eindhoven’dan kiralık ve Union Berlin’in yaz aylarında defans oyuncusunu satın alma seçeneği var. Ancak şu an için bu anlaşma Demir açısından bir anlam ifade etmeyecek. Seribaşı üç savunma oyuncusunun liderliği çok büyük.

Perşembe günü (21:00) Ajax Amsterdam’a karşı Timo Baumgartl bir kez daha kadroda olmayacak. Kulübün uluslararası rekabet için 23 kişilik kısa listesinde değil. “Bunun kulüp ve teknik direktör tarafından verilen bir karar olduğunu kabul edecek kadar profesyonelim. Ama tabii ki bundan memnun değilim” diyerek play-off’larda krakerin bir parçası olmayı çok istediği gerçeğini gizlemiyor.

Aday gösterilmeyeceğine güvenebilir miydi? 26 yaşındaki oyuncu, “Varsaymıştım, öyle olmadığını ummuştum” diyerek gülümsedi.