Sven Michel, Birliğin ayrılışını açıklıyor: “Bu yüzden değişmek istedim”

ahmetbeyler

Active member
Amacı, Ajax Amsterdam’a karşı gösterişli bir futbol gecesine bilet almaktı. Royale Union Saint-Gilloise’deki Avrupa Ligi grup maçında altın golü Sven Michel attığı için, 1. FC Union Berlin, yılın başında eleme turunda en iyi Hollanda kulübü ile rekabet etmeyi başardı.

33 yaşındaki saldırganın Köpenick’te iz bıraktığına şüphe yok. Ancak birkaç hafta önce başkentteki çadırlarını kırmaya ve ligdeki rakibi FC Augsburg’da yeni bir girişim başlatmaya karar verdi. Antrenman kampında, başarılı bir buçuk yıla rağmen neden Irons’tan ayrıldığını detaylı bir şekilde anlattı.

“Tabii ki Şampiyonlar Ligi bana çekici gelirdi. Ama soru şuydu, ne kadar oynardım? Düzenli olarak futbol oynamanın cazibesi benim için daha büyük. Max Kruse’nin Wolfsburg için kulüpten ayrılmasının ardından Ocak 2022’de SC Paderborn’dan Berlin’e taşınan Michel, Union’da muhtemelen bunu yapamazdım, bu yüzden değişmek istedim.”

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Alman profesyonel futbolundaki son pozisyonu ne olabilir, şimdi tecrübeli olarak tecrübesini kullanmak ve genç takım arkadaşları için bir rol model olmak istiyor. Yeni spor ortamında hangi niteliklerin talep edildiğini bilen Michel, “Deneyimli bir oyuncu olarak getirildim, bu rolü yerine getirmek ve sorumluluk almak istiyorum” diyor. Mevcut duruma göre Ermedin Demirovic, Mergim Berisha, Dion Beljo, Irvin Cardona ve Phillip Tietz ile ilk 11’de yer almak için mücadele ediyor.

1. FC Union Berlin’de geçirdiği zamandan beri yanına aldığı şey, “mücadele ve bağlılığın her zaman önce geldiği” idi. Şimdi yeni kulübünde ciddiye almak istediği tam da bu erdemlerdir.

Bu arada eski takım arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmesine de az kaldı. Sadece Kasım ayının son hafta sonu, 12. Bundesliga maç gününde Union, FC Augsburg’u konuk etti. İkinci ayak, gelecek yıl Nisan ortasında Fuggerstadt’ta oynanacak.