Taban fiyatta kritik gün

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Taban fiyatta kritik gün Minimum fiyat görüşmelerinde son viraj alınıyor. TİSK ve Türk İş içinde, Çalışma Bakanlığı mesken sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmelerde Bakan Vedat Alım bugünü işaret etti.

Patronları Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK), emekçileri ise Türk İş’in temsil ettiği toplantılara Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı mesken sahipliği yapıyor.

Bakanlığın 2022 bütçesini görüşmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, “Toplumun, personellerin beklentisini karşılayacak önemli bir minimum fiyat artışı gerçekleştireceğiz. Düşük gelirli, minimum fiyatla çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır” dedi

Bakan Alım, 3600 ek gösterge konusunda da kıymetli iletiler verdi, 2022 yılını işaret etti. Öte yandan Bakan Alım, bir milletvekilinin taban fiyatın ne vakit açıklanacağına yönelik sorusuna ise “Pazartesi öğrenirsiniz” karşılığını verdi.

‘RAHAT NEFES ALACAK SEVİYE’

Alım taban fiyatla ilgili şunları söylemiş oldu:

Araştırma yaptırdım, çalışanlara sordum, patronlara sordum, profesyonellere sordum. Emekçilerimizin büyük çoğunluğu, yüzde 37’si 3 bin 700 ile 4 bin ortası beklentisi olduğunu söylemiş oldu. Küçük işletmelerde çalışan çalışanların daha alt seviyede talep ettiğini gördüm. Sebepsiz değil. Onlar; ‘Evet artmasını istiyoruz lakin işimizin devam etmesini istiyoruz.’

Biz buradan, sizlerin beklentisi nedir bilmiyorum lakin toplumun, personellerin beklentisini karşılayacak önemli bir taban fiyat artışı gerçekleştireceğiz. Düşük gelirli taban fiyatla çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır.

Daha yüksek seviyede açıklanması kıymetlidir, ekonomik olarak daralmadan geçiyoruz. Bunu anlıyoruz. Minimum fiyat çalışanlarımızı korusun, hem de Türkiye’nin ve bütün dünyanın yaşadığı ekonomik dalgalanmalardan Türkiye’ye de rahat nefes aldırsın. Rahat nefes alacak düzeyde belirleyeceğimizi tabir etmek isterim.”