Tabiat ve hayvan haklarına dikkat çekmek için atı ile yürüyor

KesikÇayır

New member
Tabiat ve hayvan haklarına dikkat çekmek için atı ile yürüyor Antalya ve Muğla’da çıkan orman yangınları yangınlarında binlerce hektar alanın tahrip olması ve doğal hayattaki hayvanların ölmesi üzerine Yüksel Atalay (38) dikkat çekmek için atı ‘Kaşif’ ile ‘Doğa ve hayvan hakları’ için yürüyüş başlattı.

Batman’a gitmek üzere 10 gün evvel İzmir’den yola çıkan Atalay, akşam saatlerinde Manisa’nın Salihli ilçesine ulaştı.

Atalay, Batman’a 2 ay ortasında ulaşmayı hedeflediğini söylemiş oldu.

”ARAMIZDA HARİKULADE BİR BAĞ KURULDU”

Bugün Manisa’nın Salihli ilçesine ulaşan Atalay, seyahati hakkında bilgi verdi.

Atalay, “Hep bir hayalim vardı. Bir atım olsun istemiştim. 2 hafta kadar evvel Muğla Fethiye’de kampta iken Kaşif’i internette satılık ilanlarında gördüm. Hiç düşünmeden çabucak İzmir’e gittim, satın aldım. Onu epeyce sevdim. Ortamızda da fevkalade bir bağ kuruldu.

İzmir’den Batman’a atım Kaşif ile birlikte yola çıktım. Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarından dolayı bilindiği üzere ormanlara da giriş yasaklandı. Bu niçinle seyahat boyunca kamplarımı yol kenarlarında yapıyorum. Atımın ismini ‘Kaşif’ koymamım niçini de yapacağım bu seyahatte onun da elde edeceği tecrübedir
” dedi.

1500 KİLOMETRELİK SEYAHAT

Ortalama 1500 kilometrelik seyahat gerçekleştireceklerini belirten Atalay, “Yolculuğumuzun epeyce uzun sürecek olması kıymetli değil. Değerli olan varacağınız nokta da değil. Yaptığınız seyahattir. Yolda yaşadıklarınızdır. Büsbütün buna adapte oldum. Alışılmış ki fazlaca meşakkatli bir seyahat. Bu da işin tadı, tuzu, biberi.

Bu seyahat yardımıyla hem tabiata hürmet ismine bir şeyler yapmış olacağız tıpkı vakitte hayvan haklarına dikkat çekeceğiz. Orman yangınları ile fazlaca güç vakit içinderdan geçtik. Milyonlarca ağaç küle döndü, binlerce orman canlısı da ömrünü kaybetti. Umarız tekrar bu biçimde acılar yaşanmaz”
diye konuştu.

”BU DÜNYAYI BİZ ONLARLA PAYLAŞIYORUZ”

Atalay’ın yürüyüşü etraftakiler tarafınca büyük ilgi gördü. Atalay’ın yürüyüşü epeyce manalı bulduğunu kaydeden vatandaşlardan Asuman Keskiner, “Tesadüfen yolumuz kesişti. Tanıştık ve fazlaca memnun olduk. Atıyla bir arada yola çıkış maksadını duyar duymaz daha hayli memnun olduk. Tabiata hürmet ve hayvanları korumak ismine. Zira bu dünyayı biz onlarla paylaşıyoruz. Onlar yoksa biz yokuz.

Biliyorsunuz dünyadaki son arı yok olduğunda dünyanın ömrü 4 yıl. Bu bilimin kanıtladığı bir şey. Bir canlının yok olması kadar berbat bir şey olamaz. Arkadaşımızı destekliyorum. Yolu açık olsun”
dedi.