Taylan Antalyalı’nın tişörtü futbol yorumcularının gayesinde

tesbih

New member
Taylan Antalyalı’nın tişörtü futbol yorumcularının gayesinde TV 100 kanalında yayımlanan VAR Odası programında yorumculuk yapan Turgay Demir ve Emre Bol, Galatasaray’da forma giyen ulusal futbolcu Taylan Antalyalı’nın “pride” tişörtlü paylaşımını amaç aldı. Bol, Antalyalı’nın paylaşımı için, “Milli ekibe almam, herkes yaşadığı ülkenin ahlakına ananesine hürmet duyacak kardeşim” diye konuştu. “Taylan Antalyalı’nın hangi cinsel ‘şeye’ ilişkin olduğunu bilmiyorum, beni de ilgilendirmiyor” diyen Bol, “Taylan Galatasaray’a gelmedilk evvel Erzurumspor’da oynuyordu, Erzurum’da giysin bu tişörtü de gorelim” dedi.

Programın yorumcularından Turgay Demir ise,”Taylan Antalyalı tekrar ulusal forma giyemez, ben de bunu savunurum. Bu da benim hakkım” diye konuştu. “Bu mevzuda hayli hassasım” diyen Demir, “Bunun övülecek neyi var, bunu fikir özgürlüğü olarak nasıl savunursun? sözlerini kullandı.

Bu iki yorumcunun görüşlerine karşı çıkan Bışar Özbey, “Taylan Antalyalı’nın topluma, toplumun ezilmiş bölümleriyle ilgili bir dayanak bildirisi vermesi onun eş cinsel olduğunu göstermez bu bir, ben eş cinselim demiyor bu iki, kaldı ki olabilir bu hiç kimseyi ilgilendirmez bu onun ve ailesiyle içinde olan bir iştir. O denli olsa dahi ulusal ekipte olması, orada takviye vermesi kimseyi ilgilendirmez” dedi. “Bu beşerler birfazlaca badire yaşıyor” diyen Özbey, “Taylan Antalyalı da bir tişört giymiş reaksiyonunu ortaya koyacak doğal; bu insanlara güç veriyorum, takviyemi bildiriyorum demiş. Şayet biz bir tişörte kadar insanların fikirlerini baskılayacaksak ne fikir özgürlüğünden ne öbür bir şeyden bahsedebiliriz” tabirlerini kullandı.

Kelam konusu tişört, spor giysi markası Puma’nın LGBTİ+ bireyleri destekleyen vakıf Out Foundation’la işbirliğine giderek hazırladığı koleksiyonun bir modülü.