TEDAŞ, muhtarları tahsilatçı yaptı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
TEDAŞ, muhtarları tahsilatçı yaptı Güç ve Alışılmış Kaynaklar Bakanlığına bağlı TEDAŞ, özelleştirme zaman süreçleri sırasında, dönem tarihleri itibariyle ödenmemiş alacaklarının tahsili için muhtarları gorevlendirmek istedi.

Alacaklar Müdürü Ali Şen ile Mali İşler Daire Lideri Fatih Çakır imzasıyla muhtarlara gönderilen yazıda mahallelerindeki borçlu listesindeki bireyleri borçlarını ödemeleri konusunda uyarmasını istedi.

YAPILANDIRMA İÇİN BAŞVURSUNLAR

TEDAŞ Yazısında borçları olanların yapılandırma için başvurmaları istenerek “7244 sayılı yasa kapsamında yapılandırma yapılmaması halinde bu alacağımızı yasal yoldan tahsili için gerekli süreçlerin başlatılacağının ilgili abonelere bildirilmesi konusunda ayrıntılarınızı ve gereğini kıymetle arzederiz” denildi.

“BİZİM BU TÜRLÜ BİR MİSYONUMUZ YOK”

Kuşadası Hacıfeyzullah Mahallesi Muhtarı Salih Sargın, bakılırsavleri içinde tahsildarlık, alacak verecekli içinde arabuluculuk olmadığını belirterek, “Bu bizim bakılırsavimiz değil. Yardımcı olma, insanlık yapma gayesiyle vatandaşları uyardığımızı var iseysak, vatandaş bize ‘sen kimsin? Sana ne benim borcumdan. TEDAŞ gelsin tahsil etsin’ derse ne yaparız. Muhtar tahsildar değil ki” diyerek yazıya bir mana veremediğini söylemiş oldu.

SAYAÇ BAKIM FİYATI ALAN ŞİRKETE YAZSINLAR

Bayanlar Denizi Mahallesi Muhtarı Hüsnü Dörtyol’da “Bu işi yapmak benim nazaranvim değil. Sayaç bakım fiyatı olarak 30-40 lira alan özelleştirdikleri şirketlerden bu işi yapmalarını istesinler. Ben gidip kimseye TEDAŞ’a borcunu öde diyemem, başıma bela alamam. Bana ne?” reaksiyonunu gösterdi.

MUHTAR DENİNCE AKILLARINA KÖY MUHTARI GELİYOR

Yazıda tüm muhtarların “Köy” muhtarı olarak tanımlanmasına reaksiyon gösteren muhtarlar, “Muhtar denince akıllarına yalnızca köy geliyor. Bizim çıkıp minareden anons edeceğimizi sanıyorlar. Kimi mahallelerin nüfusu 40-50 bin” diyerek, Covid-19 salgınında, her insanın ekonomik çıkmazda olduğu bir devirde hiç bir muhtarların konut ev dolaşıp vatandaşa borcunuzu ödeyin diyemeyeceğini belirtti.