Tekirdağ’dan Çanakkaleli itfaiyecileri duygulandıran kargo

KesikÇayır

New member
Tekirdağ’dan Çanakkaleli itfaiyecileri duygulandıran kargo Çanakkale’de meydana gelen orman yangınına müdahale eden bir arazözün şaft flanşı ile mafsalı bozuldu.

Çorlu’daki Yeni Sanayi Sitesi’nde tamirhane işleten makine mühendisi Sercan Akın’ı arayan ustalar, bu modülleri satın almak istedi.

“BEDELİ, İTFAİYECİLERİN ALIN TERİ İLE ÖDENDİ”

Akın, şaft flanşı ile mafsalı, “Bu modülün bedeli yangınlarla canı kıymetine uğraş eden itfaiyecilerin alın teri ile ödenmiştir.” notuyla para almadan gönderdi.

PARÇAYI TAKAN USTA DA PARA ALMADI

Akın, Çanakkale’den bir ustanın kendisini arayarak bozulan kesimlerin elinde olup olmadığını sorduğunu anlattı.

Bunun üzerine kesimleri gönderdiğini belirten Akın, şu biçimde konuştu:

“Yangınlardan dolayı benim de ciğerim yandı ve epey üzüldüm. Biz de bu bölgelerde tatil yaptık. Elimizden ne gelir diye düşünürken bu biçimde bir gereksinim hasıl oldu. Biz de karşılıksız gönderdik. Otobüse verdik, usta parçayı teslim almış. Parçayı karşılıksız gönderince, arazöze takan usta da bizim üzere jest yaparak para almamış.”

“ÜLKEMİZE NASIL YARARLI OLABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNDÜK”

“Ülkemizde maalesef birtakım fırsatçılar da var. Bu üzere vakit içinderda 1 liralık şeyi 2 ya da 3 liraya satıyorlar. Biz ‘ülkemize nasıl faydalı olabiliriz’ diye düşündük. Orada genç bir itfaiyeci arkadaşımız şehit oldu, bu hepimizi üzdü. Devletimiz var ise biz de varız, devletimiz yoksa bir hiçiz. Allah devletimize zeval vermesin.”

ARAZÖZ MİSYONA HAZIR

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünde 34 yıldır çalışan arazöz operatörü Haşim Kapucuoğlu ise Ezine’ye bağlı Tavalı köyüne 17 A 56 kodlu araçları ile yangın ihbarı için gittikleri gün arızanın meydana geldiğini söylemiş oldu.

Bu sene Tavalı bölgesinde epeyce kasvetler yaşadıklarını aktaran Kapucuoğlu, şöyleki devam etti:

“Burada kasıtlı yangınlar olduğunu kestirim ediyoruz. Yaklaşık 10 sefer bölgeye gittik. Gittiğimiz son yangında aracımızda bir arıza meydana geldi. Şaft flanşı ve mafsalı bozuldu. Bu sırada yangın denetim altına alınmıştı. Biz de araçtaki arızanın daha da büyümemesi için geri döndük. Burada aracı takoza çektik. Yeni kesim talebinde bulunduk. Bu yıl ülkemizde epey yer yandı. Bir taraftan yangınlar, bir taraftan doğal afetler. Hassas bir tedarikçi arkadaşımız bize parçayı gönderdi ve notuyla da onore etti. Gönderdiği kesimden fiyat talep etmedi. Aracımız onun yardımıyla kısa müddette toparlandı ve bakılırsave bir daha hazır hale geldi.”

“PARAYLA YA DA RASTGELE BİR ŞEYLE PAHASI ÖLÇÜLEMEZ”

Kapucuoğlu, Akın’a bu davranışından dolayı teşekkür ederek, “Bu bizim için epey değerliydi. Ne olursa olsun, bu biçimde durumlarda yanımızda olmaları parayla ya da rastgele bir şeyle bedeli ölçülemez. Allah razı olsun. Ben hayli duygulandım ve epeyce şad kaldım. Olağan ki yönetimimiz de birebir biçimde. Biz 7 gün 24 saat bakılırsav başındayız. Vatandaşımızın da yanımızda olması, bunu hissetmemiz fazlaca memnunluk verici.” diye konuştu.