Tether süreçlerde TL şampiyon

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Tether süreçlerde TL şampiyon Bankaların kur alım satım fiyatı içindeki makası giderek açmasıyla, vatandaşın ilgisi, dolar kuruna denk gelen Tether’e kaydı.

Türk lirası, dolar ve Euro’yu geride bırakarak Tether karşısında dünyada en çok süreç nazarann resmi para ünitesi oldu. Amerikan Wall Street Journal gazetesinin Blockchain tahlil firması Chainalysis’in bilgilerine dayandırdığı haberde Türkiye’de bilhassa bedeli dolara sabitlenmiş Tether’a büyük ilgi gösterildiği aktarıldı. Aralık ayında liraya karşı yapılan süreçlerin yarısından fazlasının Tether olduğu kaydedildi. Finansoloji Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu Doç. Dr. Aysel Gündoğdu, Aralık 2021’de dolar/TL kurunun 18 liraya tırmanması ile bir arada Kur Muhafazalı TL Mevduatı’nın duyurulması daha sonrasında 10 TL’ye kadar geri çekilen, bu sert hareketin akabinde yine 13 TL dolaylarında salınan dolar kuruna olan talebin gücünü koruduğuna işaret etti.

Kapalıçarşı’da, tüccarların döviz ve altın da sattığı orta sokaklarda Bitcoin satan dükkanlar da yaygınlaştı.

DÖVİZ TALEBİ KAYIYOR

Vatandaşın döviz talebi karşısında bankaların kur alım satım fiyatı içindeki makası giderek açmalarının Tether’a olan ilgiyi artırdığını aktaran Gündoğdu’ya nazaran kripto borsalarında hayli düşük kurullar olması ve bankalardaki makasın olmaması bu talebi daha da artırabilir. Gündoğdu’nun verdiği bilgiye bakılırsa bilhassa eğitim düzeyi yüksek, dijital dünya ile ortası yeterli olan genç nüfusun kripto paralarda yaptığı süreç sayısı giderek artıyor.

TL’deki kayıp kriptoya yöneltti

Wall Street Journal’da (WSJ) yayınlanan haberde Türk yatırımcıların TL’deki kıymet kaybından kaçmak için Bitcoin ve Tether’e kaydığı açıklandı. TL’deki oynaklığın insanları daha da riskli bir prestije sahip kripto para ünitelerine yönelttiği yazıldı. Nijerya üzere iktisat siyasetlerine inancın kalmadığı gelişmekte olan ülkelerde, ulusal para ünitesinin oynaklığı yüzünden kripto paraya dönüşün Türkiye’de de yaşandığına dikkat çeken WSJ haberinde geçen sene ödeme aracı olarak kullanılmasının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yasaklanmasına karşın bilhassa Tether’in süreç hacimlerinde büyük yer kapladığına dikkat çekildi.

1 Tether = 1 Dolar

Tether, ABD dolarının sanal versiyonu olan bir sabit para. Bedeli her vakit 1 dolar olarak sabit süreç görüyor. Tether üzere sabit paralar, Bitcoin ve Ethereum üzere daha değişken paralarda konum alıp vermek için bir geçit olarak kullanılıyor.