Trabzon’da hasta çocuğu sırtında taşıyan hemşire

KesikÇayır

New member
Trabzon’da hasta çocuğu sırtında taşıyan hemşire Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Kaymaklı Mahallesi’nde, evvelki gün tesirli olan ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle şoförler sıkıntı anlar yaşadı.

6 yaşındaki çocuğun kötüleştiği ihbarı üzerine harekete geçen sıhhat grupları de adrese gidemeyince mahalleye UMKE grubu yönlendirildi.

HEMŞİRE, HASTA ÇOCUĞU SIRTINDA TAŞIDI

Grupların ulaştığı konuttan alınan çocuk, UMKE’den hemşire Erhan Demirtürk tarafınca 200 metre sırtta taşınarak, ambulansa bindirildi. Battaniye sarılan çocuk, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan çocuğun sıhhat durumunun düzgün olduğu öğrenildi.

TOPLUMSAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Grupların vakit içinde yarıştığı anlara ilişkin toplumsal medyada paylaşılan fotoğraf karelerine övgü dolu yorumlar geldi. Hemşire Demirtürk’ün davranışı da hasta yakınları ve etraftakilerden takdir topladı.

MUVAFFAKİYET DOKÜMANI VERİLDİ

Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Hakan Usta, makamında ağırlayarak muvaffakiyet evrakıyla ödüllendirdiği Erhan Demirtürk’e teşekkür edip, fincan seti armağan etti.

Usta, “Tüm sıhhat çalışanları, özveriyle çalışıyor. Arkadaşımızın ortaya koyduğu, o an ki hisleriyle fakat tüm sıhhat çalışanlarının göstereceği özveriyle hareket etmiş olmadır. Kendisine teşekkür etmek istedik. Bu çeşit davranışlar, alışık olduğumuz şeyler olmakla bir arada ancak toplumsal medyada ve basın tarafınca da paylaşılmış olması ayrıyeten bize renk katıyor. Bu tıp paylaşım ve davranışların daha hassas olunmasını sağladığını düşünüyoruz. Arkadaşımıza, ortaya koymuş olduğu özveri ve mesleğin özünü ortaya koymuş olmasından ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“KİM OLSA BİREBİRİNİ YAPARDIM”

Hemşire Erhan Demirtürk de “Yoğun kar yağışı niçiniyle birtakım mahallelerde yollar kapanmıştı. İhbar üzerine adrese ulaştığımızda dik bir rampa ile karşılaştık. Yolda buzlanma da vardı. Bir an evvel hastanın naklini sağlamak için o anki hislerimle bir arada ‘Sırtıma alayım ve bir an evvel ulaştırayım’ dedim. Diğer türlü oraya araç girmesi fazlaca zordu. Sırtıma aldım, tüm takım arkadaşlarımızla ambulansa kadar götürdük. Bu bizim için gurur verici bir şey. Yerimde kim olursa olsun, tüm takım arkadaşlarımın tıpkı biçimde yapacağını düşünüyorum. Kim olsa birebiri yapardım.” dedi.