Trabzonlu bayanlar, 56 yıl evvel Van’a göçen hemşerileriyle buluştu

KesikÇayır

New member
Trabzonlu bayanlar, 56 yıl evvel Van’a göçen hemşerileriyle buluştu Trabzon’da AK Parti Bayan Kolları üyeleri, yeni bir proje başlattı.

Bayanlar tarafınca başlatılan “Gönülden Gönüle Bordo-Mavi” projesi kapsamında, göç eden Trabzonlulara ziyaret düzenlendi.

56 yıl evvel Van’ın Özalp ilçesine göç eden hemşerileri ile buluşan Trabzonlu bayanlar, Emek ve Dönerdere mahallelerinde ikamet eden hemşerilerini ziyaret etti.

Hisli anların yaşandığı ziyarette ikramlar yapıldı, armağanlar takdim edildi.

25 KİŞİLİK HEYET, TRABZON’DAN VAN’A GİTTİ

Trabzon Bayan Kolları Lideri Meryem Sürmen başkanlığındaki 25 kişilik heyet, AK Parti Van Bayan Kolları Lideri Havva Duran ve idaresi tarafınca karşılandı.

Geceyi Van’da geçirin heyet sabahın erken saatlerine Van merkeze 60 kilometre mesafecde olan Özalp ilçesine hareket ettiler.

KAHVALTI İKRAM EDİLDİ

Emek Mahallesi Muhtarı Abdullah Korkmaz, heyete mesken sahipliği yapan İsmail Kanık ve mahalle sakinleri tarafınca sıcak bir ortamda karşılanan Trabzonlu heyete sabah kahvaltısı ikram edildi.

Birbirleriyle hasret gideren Karadenizliler, sonrasındasında mesken ev dolaşarak hane ziyareti gerçekleştirip çam sakızı çoban armağanı Trabzonspor forması ve kimi armağanlar takdim edildi.

Yaklaşık 4 saat mahallede vakit geçiren heyet, çabucak sonrasında eski Emek Mahallesi’ne geçti.

LİDER MERYEM SÜRMEN, EKMEK PİŞİRDİ

Trabzon Bayan Kolları Lideri Meryem Sürmen ve AK Parti Van Bayan Kolları Lideri Havva Duran başkanlığındaki heyet, çabucak sonrasında eski Emek Mahallesi’ni de ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Yaklaşık 10 haneyi ziyaret eden heyet, mahalle sakinleri tarafınca sıcak bir ortamda karşılandı. Konut ziyaretleri sırasında konutun bayanının tandır meskeninde olduğunu öğrenen Lider Sürmen ve birlikteindekiler tandır konutuna gitti.

Lider Sürmen burada hazırlanan hamuru tandıra vurarak yanındakilerden alkış aldı. Konut sahibi konuk heyete taze pişmiş tandır ekmeği de ikram etmeyi ihmal etmedi.

HEMŞERİLERİYLE HASBİHAL ETTİLER

Heyet eski Emek Mahallesi’ndeki ziyaretlerinin gerinin 56 yıl evvel Van’a göç eden ve öbür bir mahalle olan Dönerdere Mahallesi’ne geçtiler. Burada da sıcak bir ortamda karşılanan heyet, hisli anlar yaşadılar.

Burada da hemşerileri ile hasbihal eden Trabzonlu bayanlar, eski Dönerdere Mahallesi’ne geçerek konut ziyaretlerini gerçekleştirdiler.Ziyaret daha sonrası gazetecilere açıklama yapan Trabzon Bayan Kolları Lideri Meryem Sürmen, bayan kolları başkanlığı olarak bugün Van’ın Özalp ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde geldiklerini söylemiş oldu.

“HARİKA BİR MİSAFİRPERVERLİKLERİ VAR”

Burada olmaktan fazlaca memnun olduklarını söz eden lider Sürmen, “Hava fazlaca hoş, ortam epey hoş. Mükemmel bir misafirperverlikleri var. Bizler bir proje gerçekleştiriyoruz aslında. “Gönülden Gönüle Bordo-Mavi” projesi. Bu proje kapsamında ilçelerimizle birlikte yaptığımız etkinlikler sonucunda elde ettiğimiz gelirlerle Trabzonspor formaları aldık. Bunları en hoş nereye armağan edebilir dedik. 56 yıl evvel Van ili Özalp ilçesi Emek ve Dönerdere mahallelerine göç eden ailelerimizi bugün bu da ziyaret ediyoruz ve bu formalarımızı kendilerine takdim ediyoruz. Hakikaten çok hoş hayli hüzünlü bir gün aslında. Ancak bir yandan da epey memnunuz. Burada bir Trabzonlularla kucaklaşmak, onların hanelerinde konuk olmak, birebir masa etrafında birebir çayı yudumlamak beni epeyce memnun etti. Öncelikle misafirperverliklerinden dolayı tüm Emek Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. Tüm Van teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” dedi.