Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Yeni Malatyaspor galibiyetini kıymetlendirdi

tesbih

New member
Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Yeni Malatyaspor galibiyetini kıymetlendirdi Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, Üstün Lig’in birinci haftasında Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 5-1 mağlup ettikleri maçın akabinde açıklamalarda bulundu.

Avcı, savunmada da atakta olduğu üzere yeterli performans göstermeleri gerektiğini tabir etti:

“Skor düzgün. Oyunun muhakkak kısımları uygun. Rakip dediğim üzere geçen seniçin son üç dört maçtır üçlüye geçti. Natürel ki hazırlık devrimiz güzel geçti. Kaliteli bir oyuncu kümesine sahibiz. Bugün oyunda topa sahip olma, tertip, atak geliştirme, oyunun başında skoru eline alma hoş ve kusursuz şeyler. Bunun yalnızca atak kısmı değil savunma kısmı de var. Atakta nasıl iştahlıysak savunma da da uygun olmalıyız.”

“DAHA DİNAMİK OLMAK İSTİYORUZ”

58 yaşındaki teknik adam, tabanın dışarıdan âlâ görünmesine karşın dertli olduğunu, oyuncularının bundan dolayı vakit zaman pas yanlışı yaptığını kaydetti ve kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Sezon başı, sıcaklar epey fazla. Oyuncuların idman bilgilerine bakılırsa baht veriyoruz. Artık önümüzde bir Roma maçı var. Pazar günü Sivasspor ile oynayacağız. Daha dinamik, daha topa sahip olan, kadro savunması uygun olan bir kadro olmak istiyoruz. Trabzonsporlular bugün memnundur. Onları daha memnun etmek için çalışıyoruz. Onların bize verdiği güç ve dayanak hayli değerli.”

“HATALARI MİNİMUMA DÜŞÜRECEĞİZ”

Avcı, mükemmeliyetçi olduğunu söylemiş oldu:

“Oyuncu profili değişti. Yeni gelip tek idman yapan Cornelius da gol atabilirdi. Grupla bir arada taktiksel çalışmalarımız var. Ben mükemmeliyetçiyim, o denli yenidenlarımız oldu ki, oyun PlayStation’daki üzere olsun istiyorum ve bu beni yoruyor, oyuncuyu da yorabilir. Biz yanılgıları minimuma düşüreceğiz. Savunma ve atak bir anda değişmiyor, magnetlerle oynanan bir oyun değil bu. Sabır gerekiyor.”