Trabzonspor’lu Berat Özdemir, geleceğe dair gayelerini anlattı

tesbih

New member
Trabzonspor’lu Berat Özdemir, geleceğe dair gayelerini anlattı Berat Özdemir, Trabzonspor mecmuasına verdiği röportajda, ailesinin dayanağıyla futbol ömrüne Gençlerbirliği’nin altyapısında başladığını aktardı, çocukluk periyoduna ve aile yaşantısına dair ayrıntıları paylaştı.

Kadro arkadaşı Vitor Hugo’nun, bir galibiyet daha sonrası paylaştığı fotoğrafın altına, “watchdog” diye yazdığını anlatan Berat Özdemir, “Yanlışım yoksa ‘bekçi köpeği’ stilinde bir manası var onun. Ben oynadığım her ekibin bekçi köpeğiyimdir. Yani savunmayı rahatlatırım, atağa ekibimi çıkartırım, kadrosu hazırlarım, dinlendiririm, yeri gelir ‘öndekiler daha az koşsun’ diye ben artta daha epeyce performans sarf ederim. Yani ekip arkadaşlarımı rahatlatmak ismine saha ortasında her şeyi yapmaya çalışıyorum.” tabirlerini kullandı.

“SAHA İÇİNDE İTİCİ BİR BERAT OLUYORUM”

Sergio Busquets’i örnek aldığını belirten 23 yaşındaki oyuncu, “Saha ortasında rakiplere karşı ne kadar itici Berat’a bürünmeye çalışsam da ben saha ortasında şen şakrak, keyifli, yanımdaki insanı güldüren, keyifli eden yapıya sahibim. Fakat saha ortasında ne de olsa biraz rakibimizi korkutmamız gerekiyor. Teğe bir diyaloglar olsun, fiziki üstünlük olsun ben her ikili çabayı kazanmaya çalışıyorum. Bunu mental olarak olsun yahut fizikî olarak olsun yapmaya çalışıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

“VİRÜSÜ HAFİF ATLATMAMIN SEBEBİ TRABZONSPOR”

Berat Özdemir, birfazlaca teknik adam ile çalıştığını ve orta transfer periyodunda kendisine en önemli teklifin Trabzonspor’dan geldiğini vurgulayarak, şöyleki devam etti:

“Burası benimle ilgilenmese bile ben nitekim Trabzonspor’a gelip bu topluluk, bu çatı altında uğraş etmeyi epeyce istiyordum. Haberi de alınca konutta karantinadaydım. bu biçimde öğrendim bu biçimde bir müddetcin geliştiğini ve önemli olunduğunu. Havalara uçtum, herkesi arıyorum, konutun küçük bir bahçesi vardı bağırıyorum, Trabzonspor maçlarını izliyorum. Çok hoş bir motivasyon kaynağı oldu benim için hatta o devir virüsü epey yavaşça atlattım. yavaşça atlatmamın niçinini de Trabzonspor’a bağlıyorum.”

Trabzonspor’un 2019-2020 döneminde şampiyonluğu kıl hissesi kaçırdığına, geride kalan dönemin başında da biraz sendelediğine dikkati çeken genç oyuncu, “Ama sahiden Abdullah Avcı’nın gelmesinden daha sonra ekip fazlaca hoş bir ivme yakaladı. Dışarıdan görüldüğü üzere kent şampiyonluğa biraz aç. Biz futbolcular olarak da şampiyonluğa açız. Burada şu an tek amacımız gelecek dönemin planlamasında, benim hayallerimde, hayallerimde Trabzonspor topluluğunu, Trabzon kentini şampiyon görmek.” sözlerini kullandı.

“O HOŞ ARMA HEPİMİZİN HAYALLERİNE GİRİYOR”

Berat Özdemir, ilerleyen periyotlarda futbol yaşantısını yurt haricinde sürdürmeyi istediğini söz ederek, şu fikirlerini paylaştı:

“Şu an nitekim Avrupa’da esip gürleyen bir neslin kesimiyiz biz de. Benim birinci günden beri gayem kendimi, ülkemi ve oynadığım ekipleri yurt haricinde en hoş biçimde temsil etmek. Hala bu gayem var. Umarım bir süre daha sonra da gerçekleşir. Trabzonspor’a da nitekim çok hoş katkılar verip yurt dışına transfer olmayı istiyorum. Ben buraya o gayelerle geldim. Alışılmış ki de bir A Ulusal Ekip gayem de var. O hoş arma hepimizin düşlerine giriyor. Umarım en yakın vakitte o da gerçekleşir.”

Trabzonspor’a transfer olmasındaki en büyük etkenin teknik yönetici Avcı olduğuna dikkat çeken Berat Özdemir, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bunu kendisine de söylemiş oldum. O da epeyce teşekkür etti bana. Abdullah hoca olsun, grubu olsun fazlaca dolu, fazlaca tesirli, epey dominant bir grup. Kendisi de epey dominant bir hoca. Açıkçası buraya gelene kadar bilimden bu kadar yararlanıldığını bilmiyordum. Maç oynuyoruz yorgunluk testi, her gün polarlar takılıyor, kilometreler ölçülüyor. Ne kadar yorgunsun, bugün ne içtin hepsi denetim altında. Yani bizim rahat hissetmemiz için hoca ve grubu nitekim son derece çalışıyorlar. Taktik ve tahlili bir kenara bırakıyorum aslına bakarsan o mevzuda kendilerini aşmışlar. Ekipte aslına bakarsanız harikulade yetenekler var ancak bizim gruptaki önceliğimiz bunun herkes farkında, gerideki savunma düzeneğini bozmamak. aslına bakarsan öndeki sihirli ayaklar bir biçimde gol atacak havasındayız. Dominant defansif bir futbol oynayarak maçları kazanmaya çalışıyoruz hocamız geldiğinden beri.”

Berat Özdemir, salgın niçiniyle genelde konut ile tesis içinde vakit geçirdiğini anlatarak, Trabzon halkının sıcak yaklaşımı yardımıyla kendini konutunda hissettiğini kaydetti.

Dayanaklarını çeşitli platformlar aracılığıyla kendilerine hissettiren taraftara teşekkür eden Berat Özdemir, “Pandemi periyodu umarım en kısa müddette biter de yeni döneme yetişir taraftarlarımız. Onların karşısında galibiyet almayı, onlarla birlikte galibiyeti kutlamayı dört gözle bekleyip can atıyorum. Seyircili maçın tadını unuttum ben. O alana çıktığında taraftarlarımızın seslenişi, bağırması hakikaten bizim için itici güçtü. Onlarsız nitekim eksik hissediyoruz.” sözlerini kullandı.