Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Siopis: Türkiye ile fazlaca fazla benziyoruz

tesbih

New member
Trabzonspor’un Yunan futbolcusu Siopis: Türkiye ile fazlaca fazla benziyoruz Trabzonspor’un orta saha oyuncuları Berat Özdemir ile Manolis Siopis, kulüp mecmuasında soruları yanıtladı. Berat, bordo-mavili grup için ‘doğru tercih’ derken, Siopis ise bu dönem kazandıkları Fenerbahçe maçının akabinde atmosferin fazlaca düzgün olduğunu söylemiş oldu.

Bordo-mavililerin 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Berat Özdemir, kulüp medya departmanı tarafınca kendisine yöneltilen sorularda boş vakit içinderında konsol oyunları oynadığını ve köpeğiyle vakit geçirdiğini belirtirken, bir futbolcunun kendinden daha sonraki gençlere örnek olması için profesyonelce yaşaması gerektiğini söylemiş oldu. Trabzonspor için ‘doğru tercih’ de diyen Berat, 2017 yılında Hacettepe’de oynadığı devirde Bucaspor’a attığım golü unutmadığını kaydetti. Uğurlu numarasının 5 olduğunu tabir eden Berat, gelmiş geçmiş tüm futbolcular içinde Ronaldinho ile oynamak istediğini tabir etti. Geçen dönem oynadıkları Göztepe maçında hem kırmızı kart gördüğü birebir vakitte maçın 1-1 bittiği için en epeyce üzüldüğü müsabakanın bu olduğunu belirten Berat, gördüğü en çalışkan oyuncunun ekip arkadaşı Marek Hamsik, en düzgün müzik söyleyenin Siopis, en yeterli futbolcunun ise Cristiano Ronaldo olduğunu kaydetti. Profesyonel futbolculuğun en sıkıntı tarafının mental olarak dirençli olmak gerektiğini söyleyen Berat, futbol mesleğinin en unutulmaz gününün ise A Ulusal ekibe davet aldığı gün olduğunu ve hayli heyecanlandığını kelamlarına ekledi.

SIOPIS: TÜRKİYE İLE ÇOK FAZLA BENZİYORUZ

Trabzon’a gelmedilk evvel arkadaşlarının biraz önyargılı olduğunu kaydeden Siopis ise, “Bana daima önyargıyla karışık yorumlar yapıyorlardı. Fakat; Türkiye’ye geldiğimde fark ettim ki aslında hayli fazla benziyoruz. Hatta birebiriz bile diyebilirim. Dönem başında Trabzon’a geldiğimde ise bunun kat kat fazlasını gördüm. Zira büsbütün birebiriz. Trabzonlular da bizim üzere, Yunanlar üzere. Çok hareketli, epeyce enerjik ve fazlaca çılgınız. Trabzon’a geldiğim ve birinci maçımı oynadığım günden itibaren sevgi, samimiyet ve sıcaklığı en derinden hissettim. Yanlış hatırlamıyorsam Sivasspor maçıydı. Karşılaşmanın 75’inci dakikasında oyuna girdiğimde ve topu ayağıma aldığımda tribünlerde o sıcak samimiyeti hissettim. Benim bir oyun stilim var, elbette ki ilişkin olduğum kulübüm için futbol oynuyorum lakin taraftarlarımız için de oynuyoruz bu oyunu. Bunu tanım etmek gerekirse asker üzereyim diyebilirim. bu türlü oynarım ve o sebepten dolayı taraftarlar da beni hayli severler. Ben de bu sevgiyi birinci andan itibaren hissettim ve birebir vakitte kulübümüz için en düzgününü vermeye çalışıyorum” dedi.

“TRABZON’DAKİ HAMSİYİ DAHA ÇOK SEVDİM”

Yunanistan’da da hamsinin olduğunu ve epeyce sevdiğini kaydeden Siopis, şu biçimde devam etti:

“Alanyaspor’da oynarken deplasmana Trabzon’a gelmiştik. Trabzon’daki oteldeki restorana girdiğimizde bir de ne nazaranyim, Hamsi yapmışlar. Yunanistan’da da biz hamsiyi hayli yaparız ve ben de çok derece epey severim. Restorandaki çalışanlara sorduğumda Trabzon’da hamsinin en güzelini bulunabileceği yerlerden biri olduğunu söylemiş olduler. Ben koskoca bir tabağı bitirdim. Hatta Bakasetas beni görüp ‘Ne yapıyorsun?’ demişti. Hamsiyi epey seviyorum, buradaki hamsiyi daha da sevdim.”

“TAKIM ARKADAŞLARIM ÇOK POZİTİF”

Gruptaki tüm arkadaşlarının müspet olduğunu anlatan Siopis, şunları dedi:

“Tabii ki en âlâ anlaştığım Bakasetas. Onunla birlikte üç yıl oynadık. Onun haricinde ise Yusuf Sarı. Onunla da fazlaca eğleniyorum, fazlaca şakalaşıyoruz. Grup arkadaşlarımızın hepsi genelde fazlaca âlâ, hayli müspet beşerler.”

“FENERBAHÇE MAÇININ AKABİNDE ATMOSFER ÇOK İYİYDİ”

Fenerbahçe galibiyetinin akabinde atmosferin epey âlâ olduğunu söyleyen 27 yaşındaki oyuncu, “Pandemi kısıtlamaları olmasaydı büsbütün dolu bir statta taraftarlarımızla birlikte oynayacaktık. Lakin bir daha de yarı dolulukta bile harika bir atmosfer vardı. Galibiyetten daha sonra aslına bakarsanız daima bir arada dans ettik. Ben Kolbastı’yı izlemiştim. Görüntü paylaşım sitesinde 2010-11’den bir görüntü var. Bir final maçı daha sonrası sanırım, Ceyhun orada oynuyordu. Hatta altmış bir bin kişi vardı stadyumda. Onu izlemiştim, mükemmeldi ve onu artık ben yaşadım. Çok hoştu. aslına bakarsanız bizim okulumuzda da buna benzeri bir dans vardı. Daha evvel denemiştim orada” sözlerini kullandı.