Türk Kızılay Azerbaycan Kızılayı’nın Kapasitesini Geliştirecek

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Türk Kızılay Azerbaycan Kızılayı’nın Kapasitesini Geliştirecek
Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki muhtaçlık sahiplerine yönelik birinci andan bu yana bölgedeki temsilciliğiyle yardım çalışmaları yürüten Türk Kızılay, Azerbaycan Kızılayı’nın insani yardım kapasitesini geliştirmek için iş birliğine imza attı. Türk Kızılay Genel Lideri ve IFRC Lider Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, Türkiye’de yaşanan orman yangınlarında birinci yardıma koşan ülkenin Azerbaycan olduğunu belirtirken Azeri takımlarının canı kıymetine yangınlara müdahalesini hatırlattı ve şükran duyduklarını söylemiş oldu. Kınık, “Karabağ’daki Cebrail, Fuzuli ve Suşa’da elimizin uzanabildiği her noktada Azerbaycan Kızılayı’nın kapasitesini arttırmak için daima birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Azerbaycan Kızılayı’na daha tesirli dayanak vermek ismine bölgede çalışmalarda bulunan Türk Kızılay, faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, genişletilmesi, kapasitesinin güçlendirilmesi tabanını hazırlamak için iş birliğine imza attı. Türk Kızılay Genel Lideri ve IFRC Lider Yardımcısı Dr. Kerem Kınık ile Azerbaycan Kızılayı Lideri Novruzali Aslanov’un imza altına aldığı iş birliğiyle Karabağ’da yaşıyorken çatışmalarda yerinden edilen ve meskenlerine geri dönmek isteyen mağdurlara dayanak olunması konusunda Türk Kızılay ve Azerbaycan Kızılayı iştirakinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

MEKTUP VE İKİ ANAHTAR

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki meskenine kavuşan Az Qadimli de Kızılay Lideri Dr. Kerem Kınık’a bir mektupla bir arada bir daha kavuştuğu konutunun anahtarlarını gönderdi.

“Kardeş Türk Kızılaycılar konutumu konutları bilsinler. Benim meskenim sizin evinizdir. İstedikleri vakit gelebilirler” dedi. Qadimli mektubunda şunları lisana getirdi:

“Canı bir, kanı bir her vakit üzerimizde hakkı olan Türk halkına selamlar olsun…!

Topraklarımıza dönme isteğimiz gerçekleşse de vaktinde Karabağ’dan giderken götürdüğümüz anahtarlar, kapılarımıza hasret kaldı. Konutlarımız büsbütün yıkılıp yakılıp mahvedildi. bir daha de şükürler olsun ki Karabağımıza kavuştuk. Bugün bir hatıra olarak Karabağımızın Ağdam kentinde olan konutumuzun anahtarlarının bir yedeğini size, kardeş Türkiye’ye gönderiyorum…Kardeş Türk Kızılaycılar konutumu konutları bilsinler. Benim konutum sizin evinizdir. İstedikleri vakit gelebilirler. Hürmetle.”

Azerbaycan Kızılay’ı Lideri Novruzali Aslanov da “Türk Kızılay’ın her vakit Azerbaycan halkının yanında olduğunu belirtirken Dünya’nın pek fazlaca yerinde gereksinim olduğunda Türk Kızılay’ın mazlumların yanında olarak epeyce büyük katkılar sağladığını tabir etti.

Azerbaycan Kızılayı Şubelerinin bir daha İnşası İçin Ticari Teşebbüslere Davet

İş birliğiyle ayrıyeten Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Şuşa, Fuzuli ve Cebrail yerleşim merkezlerindeki şubelerin bir daha inşasına da takviye olunması planlanıyor.

KINIK’TAN TÜRKÜ SÜRPRİZİ

Konuğu ile birlikte toplum merkezini de ziyaret eden Dr. Kerem Kınık burada konuk Kızılay liderine bir de sürpriz yaptı. Kınık, sazı eline alıp “bu gala daşlı gala” türküsünü hem çaldı hem söylemiş oldu. İki Kızılay lideri çeşitli milletlerden mağdurlara bilhassa de bayanlara takviye olmak için hizmet veren Kızılay Toplum Merkezi’ndeki mesleksel eğitim çalışmalarını da yerinde inceledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı