Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül, Balıkesir 1.Olağan Kongresi’nde basın toplantısı düzenledi.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Mustafa Sarıgül, Balıkesir 1.Olağan Kongresi’nde basın toplantısı düzenledi.
Türkiye Değişim Partisi Genel Lideri Sayın Mustafa Sarıgül , 29 Ağustos 2021 Pazar Günü ( Dün ) , Balıkesir 1.Olağan Kongresi’nde basın toplantısı düzenledi. Yapmış oldukları konuşma metni aşağıdaki üzeredir.

Sevgili Kardeşlerim, Kurucularım,

Vilayet Liderlerim, İlçe Liderlerim,

Yol arkadaşlarım;

Balıkesir Kongremize beğenilen geldiniz, sefalar getirdiniz.

ABD 14 AY EVVEL KATAR ’DA TALİBAN İLE ÇEKİLME KONUSUNDA ANLAŞTILAR.

Bu vakit zarfında silahları geri götürmediler.

Biyometrik dataları ortadan kaldırmadılar, kendilerine yardım edenleri tahliye etmediler.

AMERİKA TALİBAN’ I İRAN’ A SALDIRTMAK İSTİYOR!

Biden idaresi ,bölgede biroldukça cepheyi ısıtarak Tahran ’ a yeni bir sürprize mi hazırlanıyor?

Bu mevzuda hayli dikkatli olmalı ve Türkiye olarak sağduyu ile hareket etmeliyiz!

Ulusal uğraş kenti,

Kuva-yi Ulusala kenti Balıkesir ’i, kahramanlar, yiğitler kenti Balıkesir ’i sevgiyle,saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Direnişin ve özgürlüğün destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi,Çanakkale Şavaşının sembol ismi,Seyit Onbaşı ’yı , rahmetle, minnetle anıyorum.

Konuşmama başlarken şu biçimde bir notlarıma bakıyorum.Balıkesir’in ziraî eser üretiminde, Türkiye’de birinci beşte,

Süt üretiminde birinci ikide,

Kırmızı et üretiminde birinci üçte,olduğunu görüyorum.

Balıkesirli çiftçi kardeşim üretiyor,üretmesine de ürettiğini satabiliyor mu?Sattığı vakit para kazanıyor mu?Ne yazık ki hayır!Peki, çiftçi eserini satamazsa, ve kazanamazsa ne olur? Üretimi bırakır. Bizde besinimizi dışarıdan temin ederiz derseniz,büyük kusur yaparsınız. Korona salgınının birinci günlerini hatırlayın.Ülkeler birbirine maske dahi vermiyordu. Bundan ders almalıyız. Dünyanın bin türlü hali var. Bugün besin ithal edebilirsin lakin yarın ne olacağı muhakkak olmaz.

Türkiye Değişim Partisi olarak,ülkemizi,besinde dışa bağımlı olmaktan çıkaracak,

Kendine kâfi hale getireceğiz.Aynı anda dört mevsimin yaşandığı bu cennet vatanda,bu cennet Balıkesir ’ de her şeyi üretme imkânımız varken, besin ithal etmemize üzülüyorum.Ülkemizin bir metrekare kara alanını bile boş bırakmayacağız.Çiftçinin elindeki eserleri hem alacağız, birebir vakitte emeğinin karşılığını vererek alacağız.

Çiftçilerin bankalara,tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağız.

Bunlar bizim çiftçimize sözümüzdür.Balıkesir endüstride zayıf kalmış gözüküyor.Balıkesir’i çabucak etrafındaki İzmir, İstanbul, bursa düzeyine getireceğiz.Balıkesir’e daha hayli turistin gelmesi, daha uzun mühlet kalması ve daha hayli para harcanmasını sağlayacak, Balıkesir turizmini 12 aya yayacağız.

Balıkesir’i daha varlıklı, daha kuvvetli ve her alanda daha gelişmiş yapmak inşallah bize nasip olacak.

Türkiye ne yazık ki,özellikle son senelerda,üretimi konuşmuyor, İşsizliği nasıl çözeceğini konuşmuyor, yoksulluğu konuşmuyor.Bunları konuşması gereken,

Balıkesir’in kaygısına deva bulması gereken,siyasetçilerdir, milletvekilleridir.

Bir ülke düşünün ki;yangın çıkmış, sel olmuş, sonları yolgeçen hanına dönmüş,

Ülke kaos ortasında, millet kaygı ortasında yaşıyor, meclis ne yapıyor?

Meclis tatil yapıyor.bu biçimde şey olur mu?Bu millet sizi bunun için mi seçti?

Türkiye’nin muhtaçlığı para pul değildir.

TÜRKİYE’NİN MUHTAÇLIĞI;VİCDANLI SİYASETÇİ,VİCDANLI YÖNETİCİDİR.

niye derseniz? vicdan Ülke kaynaklarının kime ve nereye harcanacağı bütçeden epey vicdan problemidir, vicdanlıysanız; işçiden, emekliden, üreticiden,esnaftan, sanatkârdan yana olursunuz.

Partisinin tercihi işsizlerden, fakirlerden yana olacaktır.Ay sonunu getiremeyen emeklilerden, işçilerden,kadınlardan yana olacaktır.Emeklilikte yaşa takılanlardan, atanamayanlardan, kredi borcunu ödeyemeyen öğrencilerden, kepenk kapatmak zorunda kalan esnaftan,teröre bulaşmadığı biçimde,

kanun kararında kararnamelerle ekmeği elinden alınan insanlardan yana olacaktır.

Sevgili kardeşlerim, dostlarım, yol arkadaşlarım,

Ülkeyi yönetenler epey âlâ yönettiklerini söylüyorlar,

Şahlandık, uçuşa geçtik diyorlar.Ama şahlanan elektrik faturaları oluyor,

Uçuşa geçen besin fiyatları oluyor. Önümüz kış, millet kara kara düşünüyor.

Ben her gün bir ildeyim, sokaklardayım.Ülkemizin işsizi, çalışanı, emeklisi, esnafı, çiftçisi mutsuzdur. Halinden mutlu olan yoktur.19 yıldır ülkeyi yönetenler, bu makus tabloya karşın,yoksulluğa, işsizliğe razı olalım, haksızlık karşısında susalım istiyorlar.

Herkes sussa, biz susmayız.

SU – SA – MA – YIZ!

Değişim Partisi olarak,

Yoksulluğa, işsizliğe, haksızlığa razı olamayız. bu biçimde bozuk bir tertibi kabul edemeyiz.

Biz bu tertibi bozarız. Ben daima söylüyorum, diyorum ki ;evet, Türkiye’de epeyce parti var .Lakin bu partilerin hepsi tıpkı.Resim birebir fotoğraf, yalnızca çerçeve değişik…

Bu partiler eski tertibin partileridir.

Bizim farkımız ne?

Bizim birinci farkımız, biz masa başında kurulan bir parti değiliz;

TABANDAN GELEN BİR DALGAYIZ
.

Bir partiye yahut öndere kızarak, küserek kurulmuş bir parti değiliz.

İkinci farkımız, partimiz yapısı ve tüzüğüyle Türkiye’nin en demokratik partisidir.

Üçüncü farkımız,ülke sıkıntılarının tahlili noktasında farklıyız.

Öteki partiler meselelere palyatif tahliller öneriyor.

Aspirin tedavisi yapıyor,

BİZ MESELELERİN KÖKÜNE BAKIYORUZ.

SİVRİSİNEKLERE İLAÇ SIKMIYOR, BATAKLIĞI KURUTMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Biz Balıkesir ’in kaygısına derman olmaya geliyoruz. Bismillah diyerek yola çıktık.

Köylerde, konutlarda, sokaklarda, atölyelerde, bağlarda, bahçelerde, tarlalarda olmaya devam edeceğiz.Ulaşılmayanlara ulaşacak, sesi duyulmayanların sesini duyuracağız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız.Bak arkadaş!Yoksulluk mukadderat değil,

İşsizlik senin kabahatin değil diyeceğiz. Her şeyin devası var diyeceğiz;

“derdine derman olmaya geldik” diyeceğiz.“Sakın artık üzülme, senle olmaya geldik” diyeceğiz.Bütün yol arkadaşlarımdan bu heyecanı, bu hevesi, bu sevgiyi canlı tutmalarını istiyorum.

Sizi, elinizden gelenden daha fazlasını yapmaya çağırıyorum.

Allah’ın müsaadesiyle,Türkiye’yi varlığa,adalete ve huzura biz kavuşturacağız.

Yolumuz ve talihimiz açık olsun.

Allah’ın yardımı bizimle olsun.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı