Türkiye’den Ukrayna’ya yardım tırları

acemşalı

Global Mod
Global Mod
Türkiye’den Ukrayna’ya yardım tırları Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) tarafınca yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’da yaşanan gelişmeler kapsamında Türkiye tarafınca acil insani muhtaçlıkları karşılamak üzere AFAD uyumunda ilgili kurum/kuruluş ve STK’lerin takviyesiyle hazırlanan insani yardım materyallerinin Ukrayna halkına ve bölgedeki Türk vatandaşlarına ulaştırılmasına devam ediliyor.

27 Şubat’ta başlatılan insani yardım seferberliği kapsamında, son olarak gönderilen 100 bin hazır yemek ve 15 bin birinci yardım ve hijyen kitiyle, bölgeye bugüne kadar AFAD Başkanlığı 18 tır ve 1 taşınabilir mutfak aracı, AFAD uyumunda Sıhhat Bakanlığı, belediyeler ile özel kesim, Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşları 25 tır, olmak üzere 43 insani yardım tırı ve 1 taşınabilir mutfak tırı gereci sevk edildi.

İnsani yardım tırlarında 750 aile çadırı, 26 genel niyet çadırı, 11 bin 620 battaniye, 1890 yatak, 1640 yastık-çarşaf seti, 141 uyku tulumu, 15 bin afet ve acil durum çantası, 100 bin hazır yemek, 4 bin 536 besin kolisi, 583 bin 619 besin gereci, 52 bin 820 hijyen seti, 103 bin 203 hijyen materyali ve bebek bezi, 308 bin hasta ve bebek bezi ile ilaç ve sıhhat ekipmanları yer alıyor.

Ayrıyeten, Türkiye’den gönderilen yardımların uyumunu sağlamak üzere bölgede bakılırsav yapan AFAD insani yardım grubu, Ukrayna’nın Romanya hududu, Polonya ile Moldova’da çalışmalarına devam ediyor.

AFAD takımınca oluşturulan alanda günlük yaklaşık 10 bin şahsa beslenme takviyesi sunuluyor.

‘UKRAYNA HALKININ YANINDAYIZ’

AFAD’ın toplumsal medya hesabından yapılan “Ukrayna halkının yanındayız” halindeki paylaşımda, gönderilen tırlar ve yardım faaliyetlerine ait imgelere yer verildi.

Paylaşımda “Ülkemiz tarafınca AFAD uyumunda Ukrayna halkı için yardım tırı ile taşınabilir mutfak tırı sevk edildi. Takviyelerinden dolayı Sıhhat Bakanlığı, belediye, özel kesim, Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürlerimizle’ sözü kullanıldı.

Ukrayna halkının yanındayız
🇹
🇷🇺
🇦

Ülkemiz tarafından AFAD koordinasyonunda Ukrayna halkı için 4️⃣3️⃣ yardım tırı ile 1️⃣ mobil mutfak tırı sevk edildi.

Desteklerinden dolayı Sağlık Bakanlığı, belediye, özel sektör, Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürlerimizle… pic.twitter.com/khDXqQSQoi

— AFAD (@AFADBaskanlik) March 12, 2022