Tunceli’deki orman yangınları denetim altına alındı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Tunceli’deki orman yangınları denetim altına alındı Orman Genel Müdürlüğü gruplarının Tunceli’de günlerdir uğraş ettiği orman yangınlarının tamamı denetim altına alındı.

Tunceli Pülümür ve Nazımiye’de devam eden yangınlara 2 helikopter, 5 arazöz, 4 birinci müdahale aracı, 5 iş makinesi ve 60 işçi ile müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü, bugün saat 16.00 civarında yangınları denetim altına aldı.

Orman Genel Müdürlüğü, ayrıyeten bugün İstanbul, Tekirdağ, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Adana, Kars, Muğla başta olmak üzere yaşanan 14 orman ve 11 kırsal alan yangınını da denetim altına aldı.

8 YANGIN ÇIKMIŞTI

Tunceli’de Hozat-Ovacık özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda 18 Ağustos’ta çıkan 8 yangına hava ve kara güçleri ile müdahale eden Orman Genel Müdürlüğü takımları tüm yangınları denetim altına aldı.

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Tunceli’de soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, “Tunceli ili Hozat ilçesi Hozat-Ovacık içindeki özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen alanda yaşanan ve tamamı denetim altına alınan yangınlara toplamda 2 helikopter, 1 uçak, işletme müdürlüğümüze ilişkin 5 arazöz, 5 birinci müdahale aracı ve 2 dozer ve 2 greyder ve 60 işçi ile müdahale edildi. Son olarak Pülümür ve Nazımiye’deki ormanlık alanda devam eden yangınlar da bugün 16.00 civarında denetim altına alındı. Arazinin dağlık ve ormanın epey sık olmasından dolayı yangını önlemek ismine takımlarımız 30 kilometre yol ve 25 kilometre de yangın emniyet şeridi açtı. Yerleşim yerlerini tehdit etmeyen ve rastgele bir can kaybının yaşanmadığı yangınların tamamı yangın söndürme gruplarımızın üstün uğraşı ile söndürüldü ve soğutma çalışmalarına başlandı” denildi.

14 YANGININ TAMAMI DENETİM ALTINDA

Orman Genel Müdürlüğü, bugün yaşanan 14 orman ve 11 kırsal alan yangınına ait de şu ayrıntıları paylaştı:

“2 Eylül 2021 tarihinde Türkiye genelinde İstanbul Ümraniye ve Beykoz, Diyarbakır Lice, Uşak Bazan, Çanakkale Yenice, Edirne Keşan, Antalya Akseki, Kars Sarıkamış Hander, Çamyazı ve Kent Emin, Muğla Bodrum ve Milas, Adana Feke ve Tekirdağ Saray olmak üzere 14 orman yangınının tamamı Orman Teşkilatımızın yangın söndürme takımlarının ağır uğraşı ile denetim altına alındı. Bugün ayrıyeten yaşanan 11 adet kırsal alan yangını da söndürüldü. Tüm yangın alanları için soğutma çalışmaları devam etmektedir.” İHA