Twitter kurucusu Jack Dorsey’in bir günü: 5’te buz banyosu, günde tek öğün yemek

Barcali

Active member
Twitter kurucusu Jack Dorsey’in bir günü: 5’te buz banyosu, günde tek öğün yemek EPA

*Bu haber birinci kere 11 Nisan 2019’da yayınlanmıştır. Dorsey 30 Kasım 2021 tarihinde Twitter CEO’luğundan istifa ettiğini deklare etti.

Sabah 5’te buz banyosu, işe 8 km yürüyerek gitmek, günde tek öğün yemek…

Bunlar Twitter’ın kurucusu, milyarder Jack Dorsey’in günlük rutinleri.

Sağlıklı hayat üzerine program yapan bir podcast kanalına konuk olan Dorsey, sağlıklı kalabilmek ve işine odaklanabilmek için izlediği biçimleri ve bir gününü anlattı.

Güne fazlaca soğuk suyla dolu banyoya girerek başladığını belirten Dorsey “hiç bir şey bana, oda sıcaklığından çıkıp buz üzere banyoya girmenin verdiği zihinsel özgüveni veremez. Şayet bu kadar küçük görünen lakin can yakan bir şeyi yapmaya iradem var ise, çabucak her şeyi yapabileceğimi hissediyorum” diyor.

Dorsey akabinde bir saat meditasyon yapıyor. Akşamları da bir saatini meditasyona ayıran 42 yaşındaki milyarder 20 yıldır meditasyon yaptığını söylüyor.

Sabahları kahvaltı etmiyor ve 8 km aradaki ofisine yürüyerek gidiyor.

Yürümenin ona düşünme ve podcast dinleme talihi verdiğini söyleyen Dorsey “Yürümekten çok koşuyor üzere görünüyorum. Olabildiğince fazlaca güneş ışığı almaya çalışıyorum ve 9’da çalışmaya başlıyorum” diyor.

Dorsey gün ortasında ise hiç yemek yemiyor. Birinci ve tek yemeğini akşam 6 ile 9 ortası yiyor. Menüde balık, tavuk ya da et ile yanında roka salatası, ıspanak ya da brüksel lahanası var. Akabinde tatlı olarak orman meyveleri ve bitter çikolata yiyor, yanında kırmızı şarap içiyor.

Cuma akşamı ise yemek yemiyor ve Pazar akşamına kadar “oruç tutuyor”. sebebi mi? Zira ona nazaran “Günlerimiz fazlaca yemek odaklı geçiyor”.

Dorsey haftasonu yemek yemeyi birinci bıraktığında garip hissettiğini ancak daha sonra alıştığını anlattı: “İlk yaptığımda, sanırım 3. günüydü, halüsinasyon görüyormuş üzere hissettim. Garip bir histi. Fakat daha sonraki yapışlarımda günlerimizin ne kadar yemek odaklı geçtiğini fark ettim. Ne kadar uzun oruç tutarsam vakit o kadar yavaşlıyor”.

Dorsey’e bakılırsa oruç tutmak ve meditasyon, onun yönettiği Twitter ve Square şirketlerine daha düzgün odaklanabilmesini sağlıyor.

Twitter’ın CEO’sunun bir öteki “rahatlama” sistemi de 15 dakika yaklaşık 104 dereceye ayarlı saunada kalıp, akabinde 3 dakika 2 derece suyla dolu banyoya girmek.

Dorsey’in çalışma masasında kızılötesi bir lamba da bulunuyor. Kızılötesi ışınların gerilimi ve acıyı azalttığı, kişiyi daha yeterli hissettirdiği sav ediliyor.

Times gazetesi, Silikon Vadisi’ndeki birfazlaca girişimcinin teknolojiden uzak kalmak ve sıhhatini korumak için farklı sistemler izlediğini fakat Dorsey’in bunu bir adım öteye taşımış olduğu yorumunu yapıyor.